Leo666 Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Witam! Posiadam już shotguna m3 benelli od EE. Teraz zastanawiam sie nad zakupem zapasowej repliki, a właściwie pistoletu. Gock 18c cm.030 czy sig sauer SP2022 HPA? :???: Zależy mi na zasiegu, celności i co najwarzniejsze na niezawodności.W postach zamieszczajcie informacje na temat zasięgu, celności, niezawodności. Jak długo bedą mi bedą złużyć? tu link mojego shota: http://www.taiwangun.com/shop,show,1250 taki sam tylko, że z kolbą Z Góry Dzieki za pomoc. Pozdrowienia Leo. 8-) P.S.wiem że sig nie jest aeg'kiem, ale nie wiedziałem gdzie zamieścić ten temat. Quote Link to post Share on other sites
quba40 Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Rozumiem, że nie dysponujesz dużym funduszem. W takim razie na Twoim miejscu kupiłbym MP5 Kurz http://www.taiwangun.com/shop,show,106 , ma bardzo dobre parametry, dobry zasięg i celność w stosunku do lufy. No i jest bardzo tani. Idealny do CQB. Quote Link to post Share on other sites
Leo666 Posted June 24, 2009 Author Report Share Posted June 24, 2009 quba40 dzieki za rade i mam jeszcze jedno pytanie odnośnie mp5'ki około ilu lat bedzie mi służył jak go kupie????? Quote Link to post Share on other sites
Felga Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 (edited) Chińczyk, może padnie po miesiącu, a może będzie trzymał kilka lat, ale myślę, że stockowo rok spokojnie postrzela bez jakiejkolwiek awarii, potem może coś nawalić, ale nie będzie to wymagało wielkich kosztów. Jeżeli będzie to zapasowa replika, to będzie strzelać dłuuugo. Edited June 25, 2009 by Felga Quote Link to post Share on other sites
quba40 Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 Kolega w drużynie ma Mp5K od mniej więcej roku, używa go często jako głównej jeśli gramy w terenie nadającym się bardziej do CQB, do tej pory nie miał żadnej awarii jedynie magazynek mu się szybko zepsuł ale to nie problem dokupić nowy ;) Poczytaj na forum o tej replice, jest naprawdę wiele informacji. Według mnie to dobry wybór jak nie masz dużo kasy. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 Zapytaj Tuksiaka, poza tym przeczytaj temat o tej MP5-tce. Rok pożyje spokojnie, sądzę, że nawet kilka. Tuks z jednej już chyba 70 tyś kulek wystrzelił i dalej działa. GB-oxa to ma pancernego. Kulki do tego to najlepiej 0.25-0.28g. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Leo666 Posted June 25, 2009 Author Report Share Posted June 25, 2009 I JESZCZE OSTATNIE PYTANKO: czy jako broń główna zprawdzał by mi sie dobrze na terenie zalesionym????? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts