jaxon18 Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 (edited) Witam mam problem poniewaz kumpel przekrecil srube w swojej snajperce i niewiemy co z tym zrobic. Z góry thx Edited June 29, 2009 by jaxon18 Link to post Share on other sites
zdzisiu Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 Ja takie problemy rozwiązuję w zakładzie metalurgicznym. Z tego co słyszałem to są specjalne zestawy do zrobienia tego samemu. Link to post Share on other sites
seger Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 wykręcasz i podwazasz łęb śruby śrubokrętem, powinno wyjść. Link to post Share on other sites
jaxon18 Posted June 30, 2009 Author Report Share Posted June 30, 2009 chodzi mi o to co zrobic zeby zrobic "Zabki" w tym wkrecie na nowo aby sruba normalnie mocno sie wkrecała Link to post Share on other sites
viking071 Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 Szczerze mówiąc, niewiele mówi mi "śruba w snajperce", ale jeśli jest ona wkręcana w element wykonany z ABSu czy innego plastiku(i to właśnie w nim został zerwany gwint) masz IMO cztery opcje. 1) Użyj kleju epoksydowego. Uzupełnij otwór przewierć i nagwintuj. Jeżeli śruba ta, nie jest śrubą tylko wkrętem gwintowanie nie będzie konieczne. 2) Rozwierć przegwintuj i użyj śruby o większej średnicy. 3) Oddaj replikę do firmy/serwisu który zajmuje się takimi sprawami. 4) Wymień element na nowy. I pamiętajcie z kolegą, że następnym razem nie należy używać tyle siły. :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts