maniek0045 Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 Witam Mam pytanie czy ktoś z was używał (lub używa nadal) okularów typu BLPS, i czy sprawdzają się do ASG ? http://sklep.fort.send.pl/go/_info/?id=481 Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Tropiciel Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 U mnie w miejscowości jest grupa reko 4th ID i posiadają takowe okulary. Używają ich normalnie na strzelaniach, czyli według mnie odpowiedź brzmi : Jaknajbardziej nadają się do airsoftu. Opis z usarmy.com.pl: "Okulary BALLISTIC LASER EYE PROTECTION SYSTEM (BLPS) zaprojektowane do ochrony oczu. Wyposażone w soczewki z poliwęglanów, zapewniają doskonałą widoczność jednocześnie dając 100% ochronę przeciwko promieniom UV. Od strony balistycznej zapewniają ochronę przed śrutem metalowym kaliber 15 wystrzelonym z prędkością 650 fps (220 m/s)." To chyba mówi samo za siebie. Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Tylko przed zakupem trzeba przymierzyć, bo są wielkie i lubią odstawać od niektórych twarzy. Quote Link to post Share on other sites
moongoose Posted July 9, 2009 Report Share Posted July 9, 2009 Miałem takie okulary, faktycznie są wielkie :lol: Zdecydowana wada - zauszniki, nie mają możliwości regulacji i są wbrew pozorom dość delikatne. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts