Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam!

W czasie bitwy zaczeła mi sie dziac dziwna rzecz z moim magazynkiem..

Naładuje do mojego HI-CAP'A kulek, nakrecam i po kilka nakreceniach mam juz max nakrecona sprezyne..

Otworzylem maga, popuscilem śrubki i wystrzelilo mi kilka kulek, oraz zaraz sie rozkrecila sprezyna. Po prostu blokują sie kulki.. dziwi mnie to, dlaczego tak jest co chwile? naladuje, nakrecam, max.. nie podchodzą nawet kulki do końca i musze rozkrecac magazynek..

Rozkręć całkiem mechanizm hi-cap'a na części pierwsze - coś blokuje zębatki, pewnie jakiśsyf, który wsypałeś razem z kulkami - kto wie? Jak już rozbierzesz to profilaktycznie wyczyść i nasmaruj sprężynę silikonem - pomaga gdy hi-cap nie domaga.

Moge to spróbowac zrobic, ale wiesz sa tam rozne zaslepki nie zaslepki, wiesz co zauwazylem?.. ze jak troche slabiej dokrecilem śrubki lub tez kilku nie przykreciłem, to dziala normalnie..

Tak jakby za mocno skrecony blokowal kulki, a może to wina kulek?

Używam Premium 0.20 z taiwangun.

Aha.. magazynek Jing Gong :)

ogolnie broń to MP5 SD5 :) JG

Edited by harry299

Nie polecam rozkręcania hi-capów. Rozkręciłem takiego od Galaxy i teraz nie mogę złożyć tego.

Jakby ktoś miał jakieś info jak to złożyć proszę dać znać.

Pozdrawiam serdecznie,

grzechotnik

Nie polecasz tylko dlatego, że sam nie umiesz złożyć takiego banalnego mechanizmu? Hi-cap'y są proste w budowe, rozbierałem tego od mp5k Galaxy, od Cymy i kupę innych, jakoś działają i ja żyję ;-).

Nie umiem włożyć tej sprężyny. Tzn już włożyłem, ale nie chce mi się składać dalej.

Fakt, nie umiem do końca tego złożyć bo nigdy nie miałem z takim czymś do czynienia bo korzystam tylko z mid-capów albo low-capów.

Pozdrawiam serdecznie,

grzechotnik