harry299 Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 Witam! W czasie bitwy zaczeła mi sie dziac dziwna rzecz z moim magazynkiem.. Naładuje do mojego HI-CAP'A kulek, nakrecam i po kilka nakreceniach mam juz max nakrecona sprezyne.. Otworzylem maga, popuscilem śrubki i wystrzelilo mi kilka kulek, oraz zaraz sie rozkrecila sprezyna. Po prostu blokują sie kulki.. dziwi mnie to, dlaczego tak jest co chwile? naladuje, nakrecam, max.. nie podchodzą nawet kulki do końca i musze rozkrecac magazynek.. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 Rozkręć całkiem mechanizm hi-cap'a na części pierwsze - coś blokuje zębatki, pewnie jakiśsyf, który wsypałeś razem z kulkami - kto wie? Jak już rozbierzesz to profilaktycznie wyczyść i nasmaruj sprężynę silikonem - pomaga gdy hi-cap nie domaga. Quote Link to post Share on other sites
Perkun Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Czy to przypadkiem nie jest to hicap galaxy? Quote Link to post Share on other sites
harry299 Posted July 7, 2009 Author Report Share Posted July 7, 2009 (edited) Moge to spróbowac zrobic, ale wiesz sa tam rozne zaslepki nie zaslepki, wiesz co zauwazylem?.. ze jak troche slabiej dokrecilem śrubki lub tez kilku nie przykreciłem, to dziala normalnie.. Tak jakby za mocno skrecony blokowal kulki, a może to wina kulek? Używam Premium 0.20 z taiwangun. Aha.. magazynek Jing Gong :) ogolnie broń to MP5 SD5 :) JG Edited July 7, 2009 by harry299 Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Replika kotku, replika. Kulki PJ to szłam generalnie. Zainwestuj w G&G, MadBulle, Excele i takie lepsze, co? Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Fakt, kulasy PJ'ota są kiepskie - ostatnio cięły się te premium znajomemu na lufie 6.08 ;-). Ale bez jaj, żeby się cieły w hi-cap'ie - toż to łyka wszystko co przypomina kulkę ;-). Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Może faktycznie jakiś śmieć się wdał - rozkręć i zobacz. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 Nie polecam rozkręcania hi-capów. Rozkręciłem takiego od Galaxy i teraz nie mogę złożyć tego. Jakby ktoś miał jakieś info jak to złożyć proszę dać znać. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 Nie polecam rozkręcania hi-capów. Rozkręciłem takiego od Galaxy i teraz nie mogę złożyć tego. Jakby ktoś miał jakieś info jak to złożyć proszę dać znać. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Nie polecasz tylko dlatego, że sam nie umiesz złożyć takiego banalnego mechanizmu? Hi-cap'y są proste w budowe, rozbierałem tego od mp5k Galaxy, od Cymy i kupę innych, jakoś działają i ja żyję ;-). Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 Nie umiem włożyć tej sprężyny. Tzn już włożyłem, ale nie chce mi się składać dalej. Fakt, nie umiem do końca tego złożyć bo nigdy nie miałem z takim czymś do czynienia bo korzystam tylko z mid-capów albo low-capów. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 Ciesz się, że to nie drum mag ;-). Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 Aż tak źle? :F Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts