MarcelEs Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 (edited) Witam! Czy ktokolwiek używa tejże kabury: http://www.taiwangun.com/shop,show,1284 ? Mam dylemat, gdyż zastanawiam się, czy uda mi się ją dopiąć do kamizelki z taśmami na kształt systemu MOLLE tak, aby udało się uniknąć zbyt dużych luzów i niepotrzebnego grzechotania. Z góry dziękuję za pomoc. Marcel. Edited July 6, 2009 by MarcelEs Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 czy uda mi się ją dopiąć do kamizelki z taśmami na kształt systemu MOLLE tak, aby udało się uniknąć zbyt dużych luzów i niepotrzebnego grzechotania. Nie. Quote Link to post Share on other sites
Wzorek Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Potrzeba matką wynalazków, bierz zipki (opaski zaciskowe) i kombinuj ;) Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Dołóż drugie tyle i kup se kaburę na molle, np takiego Condora http://www.specshop.pl/index.php?cPath=104_82_122 Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 A znacię jakąś fajną panią kaburę do Glocka 17 dla majkutów?:D Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 (edited) Dla leworęcznych Safariland ewentualnie Bianchi M12, zależy jak ma być noszona i do czego przeznaczona. Edited July 7, 2009 by Punisher Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 (edited) Będzie przeznaczona do przenoszenia broni bocznej - najważniejsza jest wygoda noszenia ( żeby na nią nie klnął np. na Mil-simach, myślę przyszłościowo :mrgreen: ) i oczywiście szybkie wydobycie broni z kabury ( ale to można przećwiczyć ). Nie musi to być nie wiadomo jaka kabura - ważne żeby pistolet się nie blokował itd. Edited July 7, 2009 by Mati13k Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 No to się chyba nie zrozumieliśmy bo: - jeśli chodzi o przeznaczenie to chodziło mi raczej czy do lasu, czy do miasta, a co za tym idzie jak Twoja replika ma być zabezpieczona przed brudem, piachem itp. - chcesz tę kaburę na udo, pas, kamizelkę? Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 Kamizelka odpada - chyba najszybciej można dobyć z uda. Więc na udo. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 Safariland 6004 Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 Jest jakiś polski sklep sprzedający tą kaburę? Ewentualnie poszukam na allegro. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 (edited) http://hpe.pl/index.php?cPath=21_22_48_56 Pytanie też, do jakieś repliki potrzebujesz kabury. Edited July 8, 2009 by Arafat (KSK) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 Koleś się pyta o kaburkę za 35PLLN a ten mu Safarkę podaje... Dobra udowa, miękka z Iwo-Hest Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 Koleś się pyta o kaburkę za 35PLLN a ten mu Safarkę podaje... Mati13k odpowiadałem :P Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted July 9, 2009 Report Share Posted July 9, 2009 Kamizelka odpada - chyba najszybciej można dobyć z uda. Więc na udo. Pozdrawiam. No z ttym, że na udzie najszybciej się wyciąga broń to bym polemizował :D Musisz sobie popróbować, bo każdemu inaczej jest wygodnie. Mi na przykład nie robi różnicy w kwestii wydobycia broni czy klamke mam na pasie z boku czy na udzie. Zastanów się nad takim rozwiązaniem http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3566 Może to super nie wygląda ale na pewno o wiele lepiej groni twoją replikę przed syfem. Swoją drogą, otwarcie i zamknięcie takowej kabury jest dużo łatwiejsze i szybsze w rękawicach, niż zapinanie jakiś napów czy innych cienkich pasków jak to jest w normalnych kaburach. Ja taka kabure nosiłem na klacie na żebrach (gdzieś tak na godzinie 3) i świetnie się spisywało. Klamka mi się nie syfiła, a broń w każdej chwili można było błyskawicznie wyjąć. Jak ci nei pasuje na kamizelke to mozesz to sobie bez problemu na pas albo na panel udowy przymontować Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted July 9, 2009 Report Share Posted July 9, 2009 Jeszcze kilka osób mi polecało kaburę z Iwo. Pomyślę. Dziękuję wam wszystkim za pomoc w wyborze, jednak końcową decyzję ja podejmę. Chyba skoczę popróbować te 2 rodzaje kabur i sam zdecyduję jak mi lepiej. Pozdrawiam!;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts