kerth Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 Mam problem z moją berettą. Mam dwa magazynki, objawy opisane, występują na obu. Gaz normalnie wchodzi do magazynka, zawór wygląda OK. Jest jednak problem ze strzelaniem. Pistolet wypuszcza dużo gazu przy strzale, ale brakuje mu mocy. Nie odrzuca zamka do końca, dużo gazu wylatuje do góry (nawet w postaci kropelek/chmurki). Zdarzają się podwójne strzały, chrono pokazuje moc od 80FPS do 190FPS. Gazu starcza na 1/4 magazynka. Gdzie szukać przyczyny? Quote Link to post Share on other sites
mcrobb Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 Mam problem z moją berettą. Mam dwa magazynki, objawy opisane, występują na obu. Gaz normalnie wchodzi do magazynka, zawór wygląda OK. Jest jednak problem ze strzelaniem. Pistolet wypuszcza dużo gazu przy strzale, ale brakuje mu mocy. Nie odrzuca zamka do końca, dużo gazu wylatuje do góry (nawet w postaci kropelek/chmurki). Zdarzają się podwójne strzały, chrono pokazuje moc od 80FPS do 190FPS. Gazu starcza na 1/4 magazynka. Gdzie szukać przyczyny? A sprężyna? Quote Link to post Share on other sites
kerth Posted July 29, 2009 Author Report Share Posted July 29, 2009 Która?:) Wydaje mi się, że sprężyny są w całości (przynajmniej te w górnej części zamka i sprężyna główna. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 tam niema sprężyny głównej... powrotna, kurkowa i dwie spręzynki (czy tam jedna) od loading muzzle. Sprawdź stan tłoczka od BB tzn uszczelkę na nim. Quote Link to post Share on other sites
kerth Posted July 30, 2009 Author Report Share Posted July 30, 2009 tam niema sprężyny głównej... powrotna, kurkowa i dwie spręzynki (czy tam jedna) od loading muzzle. Sprawdź stan tłoczka od BB tzn uszczelkę na nim. Główna - miałem na myśli powrotną. Przepraszam za laicki język. Dzięki, rozłożę Go na kawałki i sprawdzę. Quote Link to post Share on other sites
minimi Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Mam identyczny problem, czekam Kerth na Twoje odważne działania Quote Link to post Share on other sites
kerth Posted July 30, 2009 Author Report Share Posted July 30, 2009 (edited) Tłoczek wygląda OK. Wszystko się ładnie uszczelnia (jak zacisnę palcem wlot gazu do hmm komory, to dmuchając w lufę mam ciśnienie, nic nie ucieka bokiem. Sama "komora" i uszczelki przy niej wyglądają OK, Sprężyny i mechanizm nie zdradzają znaczących śladów zużycia... Jednak jest problem - ta komora (na fotce - przepraszam za jakość, ale widać o jaką część chodzi)ciężko chodzi w zamku. Jak dokręcę śrubkę (w czerwonym kółku). Póki nie ma śrubki, ta komora chodzi lekko. Jak dokręcam, to chodzi coraz ciężej. http://img95.imageshack.us/i/92913527.jpg/ http://img34.imageshack.us/i/43469468.jpg/ Edited July 30, 2009 by kerth Quote Link to post Share on other sites
kerth Posted July 30, 2009 Author Report Share Posted July 30, 2009 Już nie mogę edytować. Małe podginanie metalu i wydaje się być OK. Dzisiaj już za późno na strzelanie. Jutro sprawdzę i dam znać :) Quote Link to post Share on other sites
minimi Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 podginanie metalu- hm to znaczy ma chodzic ciężej (jak rozumiem po dokręceniu śróbki), czy też lekko? Quote Link to post Share on other sites
kerth Posted July 31, 2009 Author Report Share Posted July 31, 2009 minimi: tak, żeby swobodnie się przesuwało. Jest znacznie lepiej. Jeszcze nie super dobrze, ale znacznie lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts