Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam, mam nietypowy problem ze swoim 3 miesiecznym glockiem. Od początku - Klamka prawie nie używana, przez te 3 miechy w granicach 10-15 magów wywalone. Wszystko super, bezproblemowo do tej pory. Niedawno na strzelance wyciągnąłem go i po nacisnięciu spustu wyleciała kulka, zamek nie ruszył sie w żadną stronę (jak w gaziakach bez BB) a gaz nie przestawał leciec aż do wykończenia/wyjęcia maga. Wróciłem do domu, załadowałem - wszystko pięknie strzela :-o . Dziś strzelam w garażu - 1 magazynek bez problemu, załadowałem drugi i nagle po 2-3 kulkach sytuacja jak wyżej. I narazie tak się to trzyma.

Uszkodzenie maga wykluczam, mam 2 i zachowuje sie na obu tak samo.

Klamke właśnie przesmarowałem i wyczyściłem (bez zmian).

Syfon to raczej nie jest - dziś nie strzelałem dużo a wtedy na strzelance było 25-30 stopni. Przeczytałem kilka tematów ale chyba nikt nie miał takiego problemu (jeśli było to z góry przepraszam:P)

Ktoś może wie o co chodzi? W razie czego moge zapodać foty albo nawet jakiś filmik jak to (nie)działa.

Pozdrawiam

Zdejmij zamek, wyjmij sprężynę powrotną i lufę.

Zajżyj do dyszy lub otworu w cylinderku, przez który podawany jest gaz z magazynka. Tam w środku jest mały zaworek (grzybek wewnątrz cylinderka z trzpieniem, który wchodzi do dyszy). Trzpienie na tych zaworkach czasami się łamią i efekt jest taki jak opisałeś.

Metoda naprawcza - wkręt do gipskartonu odpowiednio przycięty i ze spiłowanym gwintem ;)

Właśnie rozkręciłem klamkę, wyjąłem ten zaworek (część nr. 24) i nie widze żadnych uszkodzeń. Wszystkie 3 "skrzydełka" są takie same, nie połamane. Zrobiłem foty, moge w razie czego załączyć. Może jakiś inny pomysł?:) Strzelałem chwile przed rozłożeniem na pusto bez kulek i zamek cofał sie tylko troche, nie zatrzymywał sie z tyłu a po ok. 15 strzałach nagle gaz ucieka... efekt jak opisałem wyżej.