Kubiz Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 Jak w temacie. Co ile należałoby wymienić gumkę hopup? Osobiście posiadam silikon systemę z przelotem około 20k, i zastanawiam się czy nie nadszedł czas zakupić nowej. Pozdrówki. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 A strzela źle? Jeśli nie to nie ruszaj. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 Wszystko zalezy od mocy repliki i jej przebiegu. Ja przy 450 fps zmieniam co okolo 15 tysiecy. Niby dalej podkreca, ale juz sie pojawiaja pekniecia na niej i co ktora kulka leci dziwacznie... Quote Link to post Share on other sites
Majster' Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 Jeśli podkręca dobrze, to po co zmieniać? Jeśli nie widzisz uszkodzeń i nieprawidłowości to nie ma sensu grzebać. Chyba logiczne Quote Link to post Share on other sites
Kubiz Posted August 4, 2009 Author Report Share Posted August 4, 2009 Dla mnie logiczne. Ale po prostu słyszałem trochę opinii, że profilaktycznie przydało by się zmienić. Jak widać słuchałem pieprzenia. :)). Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted August 10, 2009 Report Share Posted August 10, 2009 15 tys. przy 450'ciu? Często dość w sumie. Ale jak wyżej - zmieniać jak zaczyna przestawać kręcić lub pojawiają się podwójne kulki. Quote Link to post Share on other sites
Pawel29 Posted August 10, 2009 Report Share Posted August 10, 2009 Hmm ja mam pistolet gazowy jeden z tańszych dziś wystrzelałem jakieś 15 magazynków 2 razy właśnie strzeliły mi 2 kulki po prostu wcześniejszy strzał jakoś nie zadziałał a pistolet jest w sumie nowy. Nie wiem jak zobaczyć tą gumkę (nie ma Blow-Backa) Jak myślicie gumka HU może być uszkodzona Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted August 10, 2009 Report Share Posted August 10, 2009 A czy to temat o twojej replice? Tak? To pisz tutaj dalej... :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted August 27, 2009 Report Share Posted August 27, 2009 Ja mam silikon Systemy, który siedzi już w trzeciej replice, na karku ma ok. 60 - 70 tyś przebiegu i nadal dobrze kręci. Najpierw katowana była na 360 fps'ach, w drugiej replice na ok. 400 no i teraz 420 fps'ów ;-) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted August 27, 2009 Report Share Posted August 27, 2009 Zazdroszczę u mnie przy 430 to jest max 30-35 tys. (dystanser H) i przestaje kręcić (zawsze sprawdzam czy nie jest obrzygana smarem), ale te 30-35 tys. to rok strzelania więc raz na rok się szarpnę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts