decigner12 Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 Link: http://www.taiwangun.com/shop,show,1380 - 360 fps w stocku - Rof 800 - 900 k/s - Lufa 270 mm - ~`330 zł Pierwsze wrażenia: Karabin jest solidną konstrukcją, nie wygląda źle, bardzo mi się podoba. Do kolby spokojnie podejdzie jakieś 9.6v. Magazynek czasami nie podaje kulek. Celność dobra zasięg efetkywny 35 m. Gearbox; Kiedy się dobrałem do GB to płakać mi się chciało karabin rzęźił, a w dodatku miał plastikowe łożyska, które wyglądają jeszcze gorzej niż te, które stosuje boyi. Najgorszy widok to chyba była ta obleśna plastikowo przezroczysta prowadnica sprężyny. Ze sprężyną jest jeszcze gorzej ten producent chyba spadł do poziomu gorszego niż boyi. Ten spring jest strasznie krótki i twardy to samo co standard boyi. Z podkładkowaniem też było źle. Najbardziej chyba dobił mnie ten cudowny odlew szkielety do którego ledwo dało się wcisnąć ślizgi systemy wolę juz nie wspominać o siłowaniu z tym żeby sam gb otworzyć. W życiu gorszego odlewu nie widziałem, ledwo zamknąłem to GB. to już nawet gb z mojego boya nie stawia tyle problemów. Ten GB jest na tyle źle odlany, że nawet duże luzy na zębach nie pomogą. Zamiast myśleć o tuningu będę musiał wydać ok. 300 zł na nowy szkielet. Dałem chromowany cylinder elementa, ale skurczybyk kręci się wokół wlasnej osi??? Co to jakiś nowy patent? Podsumowanie: Jak dla mnie karabin jest świetny mimo fatalnego GB(wg mnie) dobrze leży w dłoni jest lekki i poręczny. Minusem jest aku ni-cd trzeba go cały czas utrzymywać w dobrym stanie, ale co tam mam mikroklocka. To tyle mam nadzieję, że komuś się przyda. Zapraszam do dyskusji. Quote Link to post Share on other sites
Altair94 Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 (edited) - Rof 800 - 900 k/s Nie możliwe.Raczej na minutę :P Edited August 8, 2009 by Altair94 Quote Link to post Share on other sites
Ignacy Posted August 13, 2009 Report Share Posted August 13, 2009 (edited) Chciales replike za mniej niz 350zl to masz i nie narzekaj.Mogla byc dobra lub szajs w tej fcenie to nic nie wiadomo pozdro Edited August 13, 2009 by Ignacy Quote Link to post Share on other sites
nocek123 Posted August 27, 2009 Report Share Posted August 27, 2009 @Ignacy To jest recka (krótka, bo krótka ale zawsze), twój komentarz nie odnosi się do niej w żaden sposób. Koniec OT :P. Ile czasu ją posiadasz? Hopek, dobrze podkręca, czy trzeba wymienić? Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted August 27, 2009 Author Report Share Posted August 27, 2009 Hopek kręci ładnie, jednak ja wolałem zastosować gumę guarder'a. Radzę jeszcze wymienić okablowanie, tylko te kable w kolbie, bo one mają największy opór i wywalić bezpiecznik. Na pewno ROF wzrośnie. Quote Link to post Share on other sites
nocek123 Posted August 27, 2009 Report Share Posted August 27, 2009 Aha, dzięki ;) . Quote Link to post Share on other sites
generalsimus Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 Po co założyłeś nowy temat, skoro wątek już istnieje. Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted August 29, 2009 Author Report Share Posted August 29, 2009 Może dla tego , że po wpisaniu odpowiedniej frazy szukaczka nie mogła znaleźć tematu, po za tym tamten gość opisał tą replikę jakby chciał ją sprzedać na bazarze. Quote Link to post Share on other sites
generalsimus Posted September 7, 2009 Report Share Posted September 7, 2009 No to piszesz tam swoją reckę, a nie robisz bałagan. A zresztą... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts