oriasz Posted August 6, 2009 Report Share Posted August 6, 2009 Witam. Posiadam taki oto model: JG 6618. Mam go już jakiś czas. Sprawował się dobrze i nie miałem żadnych zastrzeżeń. Od pewnego czasu coś się w nim dzieje. Jak strzelam to kulki albo nie wylatują, wylatują na ok 10 metrów (karabin je "wypluwa") albo wypadają 3-4 kulki na raz. Tak jest na ciągłym i pojedynczym ogniu. Co jakiś czas karabin strzela dobrze, ale tylko przez chwile. Nie wiecie co to może być. Karabin jest prawie nowy, nic w nim robione nie było. Przeczyściłem lufę ale nic to nie dało. Quote Link to post Share on other sites
kubek22 Posted August 6, 2009 Report Share Posted August 6, 2009 mialem to samo ale w JG 6620 wyslalem na serwis i okazało sie ze to gumka HU szwankuje Quote Link to post Share on other sites
oriasz Posted August 6, 2009 Author Report Share Posted August 6, 2009 a czy jest jakaś instrukcja do tego modelu dostępna na internecie, bo nie dostałem żadnej razem z repliką. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 6, 2009 Report Share Posted August 6, 2009 Pw Ci wysłałem. ;) czy gumka nie jest uszkodzona lub podwinięta ? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted August 6, 2009 Report Share Posted August 6, 2009 Na bank guma HU ;-). Quote Link to post Share on other sites
oriasz Posted August 6, 2009 Author Report Share Posted August 6, 2009 a moglibyście napisać jak dojść do tego hop-up'a, bo nie dostałem żadnej instrukcji razem z repliką, i się na tym nie znam. Może jest jakaś instrukcja w wersji elektronicznej ?? Nie wiem nawet jak rozkręcić replikę, bo nigdzie nie widzę śrub. Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted August 6, 2009 Report Share Posted August 6, 2009 (edited) a moglibyście napisać jak dojść do tego hop-up'a, bo nie dostałem żadnej instrukcji razem z repliką, i się na tym nie znam. Może jest jakaś instrukcja w wersji elektronicznej ?? Nie wiem nawet jak rozkręcić replikę, bo nigdzie nie widzę śrub. Wybijasz pina/ łamiesz replikę na pół / wysuwasz komorę z lufą / skręcasz hopa na 0 / zdejmujesz zabezpieczenie z lufy / wysuwasz lufę z komory razem z gumą hop-up Na zdjęciu zaznaczyłem pina którego trzeba wybić: http://img26.imageshack.us/img26/7857/0c41...43b285daf5d.jpg Edited August 6, 2009 by HUGO_HUGO Quote Link to post Share on other sites
oriasz Posted August 7, 2009 Author Report Share Posted August 7, 2009 wybiłem tego pina i próbuje złamać replikę na pół, ale coś nie chce puścić. Tak jakby ją coś jeszcze trzymało. Mam to zrobić "na chama" czy coś jest nie tak? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted August 7, 2009 Report Share Posted August 7, 2009 "Emki" nie mam, ale czy tego drugiego pina bliżej lufy nie trzeba wybić też? Wtedy całą górę przesunąć w stronę lufy i wyjdzie? Quote Link to post Share on other sites
Doopek Posted August 7, 2009 Report Share Posted August 7, 2009 Można, ale nie trzeba. Chociaż skoro się nie rusza góra, to lepiej wybić i drugiego. Mi kiedyś jedna Emka też nie chciała puścić, próbowałem siłą, ale nic nie dało... Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted August 7, 2009 Report Share Posted August 7, 2009 Możliwe że tłok został w tylnim położeniu i blokuje uszy do body spróbuj strzelić kilka razy na semi żeby go odblokowało i powinno wyjść. Ta emka niema chyba metal body? Quote Link to post Share on other sites
oriasz Posted August 8, 2009 Author Report Share Posted August 8, 2009 (edited) dobra, już się udało. Dzięki za pomoc. Doszedłem do hop-up'a i wyjąłem gumke. Jest mała dziurka. Czy to może być powodem tego że karabin tak źle strzela? Da się coś z tym zrobić czy trzeba kupić nową gumkę? Edited August 8, 2009 by oriasz Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 Tak, do wymiany. Kup czarny silikon Systemy i będzie banglać ;-). Guma Systemy Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts