michal9050 Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 Witam Chciałem kupić do swojej m14 ten kolimator: http://allegro.pl/item704008682_kolimator_...zynami_ris.html Niewielkie przybliżenie wydaje się być tutaj bardzo spoko. Plamka świeci na zielono i czerwono. Jednak to wszystko co o nim wiem. Prosiłbym o jakieś opinie użytkowników tego sprzętu. Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 Miałem co prawda inny model ale wiem że już nigdy nie kupię kolimatora z powiększeniem. Bardzo szybko się męczą oczy, chyba że się celuje z jednym przymkniętym tak jak przy lunecie. W zasadzie jest zaprzeczeniem idei kolimatora czyli szybkim namierzeniu celu przy dużym polu widzenia. Odradzam. Albo luneta albo kolimator, wybór należy do Ciebie. Alternatywą jest zakup lunety z podświetleniem z krotnością 1-4 ale to dosyć drogi gips. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted August 9, 2009 Report Share Posted August 9, 2009 (edited) Potwierdzę słowa Brentena bo za autopsji sam wiem że takie "kolimatory są bardzo denerwujące. [...] Edited August 9, 2009 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts