Maxim_Reality Posted August 12, 2009 Report Share Posted August 12, 2009 Witam! Z góry chciałbym powiedzieć, że przetrząsnąłem forum w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytanie, jednak nic nie znalazłem, stąd ten temat. znalazłem takie foto ostrego Skorpiona: http:// http://www.czub.cz/tapety/poster_4_1280.jpg Oprócz dolnej szyny, która jest w zestawie (z foregripem z latarką, fajny patent ale nie na moją kieszeń ;)) jest tam jeszcze ciekawy patent na lufie. W airsofcie, jako, że nie ma łusek szyna mogłaby być nawet na górze korpusu, ale coś takiego dedykowane do Skorpiona jest raczej nie do dostania, stąd pytanie gdzie dostać taką lub podobną jak na foto. Dodatkowo zastanawiam się czy ktoś próbował do Skorpiona dołączyć tłumik? Wiem, że w Skorpionie TM jest odkręcana końcówka lufy pod którą jest gwint i tam nie ma problremu, ale jak jest z Wellem? Jakieś pomysły? Pozdrowienia! Quote Link to post Share on other sites
hasfa Posted August 12, 2009 Report Share Posted August 12, 2009 Boż... Widać źle szuka kolega ;) http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=48460 IMHO chyba jest tam gwint 14mm LS. No ale dla pewności poczytaj temat który ci wyżej podałem. Quote Link to post Share on other sites
Maxim_Reality Posted August 12, 2009 Author Report Share Posted August 12, 2009 ;) Widać dobrze szuka bo na ten temat trafił już wcześniej, a tam nie ma kompletnie nic na temat tłumika bądź gwintu w Skorpionie Wella :) Napisałem maila do Krakmanów zobaczymy co odpiszą, podziele się informacją na forum, być może jeszcze kogoś to interesuje. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted August 12, 2009 Report Share Posted August 12, 2009 Gwint na tłumik jest pewnie, jak w każdej replice... Szyna na dole jest więc chwyt ze zintegrowaną latarką wejdzie. Na dekiel przykręcasz i przyklejasz RISa do tego kolimator i już ;) Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Maxim_Reality Posted August 12, 2009 Author Report Share Posted August 12, 2009 Mam nadzieje co do tego gwintu panie Grzechotnik, bo replika jest już w drodze do mnie i ma dostać tłumiczek :) Co do chwytu to oczywiście się zgadzam. Ale z RIS-em na deklu juz nie bedzie tak kolorowo bo o ile dobrze wiem, to pod klapką wyrzutnika łusek jest regulacja hopka, ale może lepiej zrobić patent jak ze zdjęcia i jakoś skleić/pospawać pierścień do lunety z prostym kawałkiem szyny? Będę musiał się nad tym zastanowić jak już replika będzie u mnie. Pozdrowienia! Quote Link to post Share on other sites
OAS_NemoOne Posted August 14, 2009 Report Share Posted August 14, 2009 Przypomnialo mi sie haslo mojego starego konta wiec bede pisał juz z tego. Oto co odpisało mi Taiwangun: witam Niestety karabin ten nie posiadam gwintu i w zwiazku z tym nie ma mozliwosci doczepienia zadnego tłumnika pozdrawiam To chyba wyjasnia sprawe tłumika.... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts