Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

CM.042 vs CM.048

Recommended Posts

Tak są różnice nawet zajebiste ale to pytanie powinno być zadane w Porównania modeli

Wewnętrznie

AK stara seria cymy 380fps

AKM nowa seria cymy posiada również metalowego hopa moc 430fps

Po za tym o różnicach można poczytać na stronie sklepu...

Pozdrawiam!

Edited by Wyborowiec

Nie prawda- 0.42 po prostu ma w stocku tyle fps i nie wynika to w żaden sposób z modyfikacji sklepu. Co do różnic wewnętrzynch to komora hop up (metalowa jest w 0.48), większość części ( zębatki etc. są lepszej jakości, wykonane z lepszych stopów), do tego laminowane drewno w 0.48 oraz wykonanie ze stali (o.42 to praktycznie sam znal).

"Nie prawda- 0.42 po prostu ma w stocku tyle fps i nie wynika to w żaden sposób z modyfikacji sklepu." - opis z taiwana "moc ta została osiągnięta dzięki zastosowaniu mocniejszej sprężyny 125 m/s" a ja Ci do tego mogę powiedzieć że w starej serii cymy czyli wszystko poza 045 040 i 048 flaki są te same... Nie wiem też po co poruszałeś kwestie metalowego hopka skoro już o tym pisałem... Nie wiem czy nie zauważyłeś ale pytanie jest o części wewnętrzne (najpierw patrz potem pisz)...

"większość części ( zębatki etc. są lepszej jakości, wykonane z lepszych stopów)" - to żadne odkrycie jeśli coś jest z nowej serii

"do tego laminowane drewno w 0.48" - bardziej sklejkowe niż laminowane ale nie mam zamiaru się o to sprzeczać

"wykonanie ze stali (o.42 to praktycznie sam znal)" - tutaj się zgadzam ale nie co do 048 bo nie wiele jest tam stali po za komorą zamkową...

Pozdrawiam!

Co do różnic zewnętrznych to nie wnikam - bo faktycznie wiem że znal jest zastąpiony drewnem, ja sam mam 0.42 a znajomy 0.48 to różnica jest widoczna, natomiast tak jak pisałem interesują mnie tylko flaki - więc informacja o zębatkach jest dla mnie ważna. A czy wiadomo coś na temat tłoka i cylindra? Bo rozumiem że silnik jest taki sam.

To oznacza to że każdy sklep kupuje cyme 0.42 z 380 fps na pokładzie, i wymienia sprężyny ? :P Ja jakoś nie kupywałem tego modelu na taiwangunie, po drugie brałem go zaraz po przyjściu transportu (dostałem towar prosto z magazynu) i na chronografie miałem średnio wynik 443 fps - nikt mi tam żadnej sprężyny nie wymieniał. Po drugie flaki nie są takie same - miałem 0.28 i 0.42 i różnice są znaczne. (nie wiem po co durnowacie piszesz że im nowsza seria tym lepsze stopy etc. jeżeli sam twierdzisz że 0.28 ma takie same bebechy jak 0.42, a dzieli je jakby się nie patrzeć ponad rok od daty premier)

Niedługo rozbiorę 0.45 i dokładnie oblukam jak to tam wygląda, jeżeli chodzi o części inne jak zębatki.

Edited by staraadmina

Po drugie flaki nie są takie same - miałem 0.28 i 0.42 i różnice są znaczne. (nie wiem po co durnowacie piszesz że im nowsza seria tym lepsze stopy etc. jeżeli sam twierdzisz że 0.28 ma takie same bebechy jak 0.42, a dzieli je jakby się nie patrzeć ponad rok od daty premier)

Czy mi się wydaje czy sam w poście nr 5 napisałeś że zębatki są z lepszych stopów? WYborowiec nic o tym nie wspominał.

Niedługo rozbiorę 0.45 i dokładnie oblukam jak to tam wygląda, jeżeli chodzi o części inne jak zębatki.

Bardzo chętnie poczekam na te informacje, a jeżeli będziesz miał zębatki z 0.42 do porównania - to rzuć okiem na to czy faktycznie są inaczej wykonane czy to tylko gdybanie.