misa Posted August 21, 2009 Report Share Posted August 21, 2009 Ma ktoś jakiś pomysł, jak odkręcić obrobioną śrubę imbusową (w śrubce jest już kółko zamiast otworu na klucz imbusowy). Zrobiło mi się tak w śrubce od głowicy tłoka. Jest tam jeszcze w niej smar, który też trochę utrudnia sprawę. Z góry dzięki za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted August 21, 2009 Report Share Posted August 21, 2009 Dremel/pilmik, nacinasz na śrubokręt płaski i owym odkręcasz. Wsio. Quote Link to post Share on other sites
misa Posted August 21, 2009 Author Report Share Posted August 21, 2009 no tak tylko ze taki sprzęt nie w każdym domu jest:P chyba będzie trzeba zrobić coś takiego ale jakoś nożem, ta śruba jest miękka wiec chyba dużo roboty z tym nie będzie. Jak ktoś ma jeszcze jakiś pomysł to pisać:) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted August 21, 2009 Report Share Posted August 21, 2009 WoW, nie gadaj, że pilnika w domu nie masz :F Nożem może być ciężko ale próbuj... Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
misa Posted August 21, 2009 Author Report Share Posted August 21, 2009 pilnikiem raczej nie da rady, śrubka jest w środku w głowicy tłoka wiec nie da rady pilnikiem tam nawet dojść. to jest coś takiego http://www.wmasg.pl/fotki/zbrojownia/190/GB-2.jpg na środku głowicy jest śruba Quote Link to post Share on other sites
Krepel Posted August 21, 2009 Report Share Posted August 21, 2009 Moja metoda na obrobione inbusy jest taka: wybieram nieco większy TORX i leciutko wbijam go młotkiem i wsio. Mam nadzieję, że pomogłem chociaż w najmniejszym stopniu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts