ziolo69 Posted August 21, 2009 Report Share Posted August 21, 2009 Mógłby mi ktoś powiedzieć jak zdjąć przedni chwyt w M16 firmy G&G (G&G GR16A3 full metal)? Odciągam dolny pierścień mocujący, a chwyt ani drgnie. Są tam jakieś zatrzaski, czy coś w tym stylu? :/ Muszę go ściągnąć, bo lufa mi się telepie. Quote Link to post Share on other sites
SK8 Posted August 21, 2009 Report Share Posted August 21, 2009 Myślę, że warto będzie podważyć ostrożnie nożykiem 8-) . Zdejmowałem chwyt w GR16 i tak właśnie zrobiłem ( Górny chwyt schodzi trochę ciężej ). Quote Link to post Share on other sites
ziolo69 Posted August 21, 2009 Author Report Share Posted August 21, 2009 Robiłeś to w wersji Carbine (M4) czy po prostu GR16AX (M16)? Bo nie wiem czy tam przypadkowo nie ma różnicy. W M4 pakujesz batkę do chwytu właśnie, a w M16 do kolby. Nie chce spartolić jakiegoś zatrzasku bo koszt naprawy jest taki że pochlastać się można. Quote Link to post Share on other sites
SK8 Posted August 21, 2009 Report Share Posted August 21, 2009 W GR16 (M4) nie ma takiego problemu z chwytem, jedynie z górnym. Również zdejmowałem chwyty w GR16A2 (taki sam front jak ty masz chyba ).Musisz po prostu robić to ostrożnie, a nie na chama :wink: . Ps. Nie ma tam żadnych zatrzasków, tylko pierścień trzyma chwyty. Quote Link to post Share on other sites
ziolo69 Posted August 22, 2009 Author Report Share Posted August 22, 2009 Dzięki wielkie. Spróbuję. Quote Link to post Share on other sites
ziolo69 Posted April 9, 2010 Author Report Share Posted April 9, 2010 (edited) Odgrzeję nieco kotleta. Mam kolejny problem. Otóż przedni chwyt zaczął ostatnio dość mocno "gibać się" na boki. Jest jakiś sposób na usztywnienie delta ring? Niby imitacja rury gazowej powinna trzymać go sztywno, ale niestety tak nie jest. Drut zwyczajnie przekręca się w otworze w body. Nawet przekręcenie go "kolankiem" do dołu nic nie daje. Jakieś rady? :/ Edited April 9, 2010 by ziolo69 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts