Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

SR-16 ( M4 ) JG problem z hopem?

Recommended Posts

cześć mam sr 16 od jg mam problem z hop up'em podaje po dwie kulki (a jak strzelam na auto krótko wciskając spust (jeden strzał) to leci jedna kulka ) był o tym temat wymieniłem w nim gumkę na systemy i komorę na metalową classic army, ale problem dalej został... i drugi problem, że jak strzelam to co druga kulka leci w górę jak by mocno był podkręcony hopek (dystanser?) dziś sprawdzałem i na dystansie 35m co drugą kulką mogłem trafić w kartkę formatu A4 a reszta kulek leci w górę. Z góry dzięki za pomoc

więc postrzelałem na zerowym hopie i nadal to samo lecą po dwie. Czy strzelam na lowcapach czy na hicapach jest to samo mam 8 magów i na każdym to samo. A na jednym magu mam coś takiego że strzela bliżej tak jakby wcale tego hopupa nie było wsadzę drugi i jest ok ale to tylko na jednym magu tak mam to coś z nim nie tak? smarowałem go silikonem

a ze smarowaniem silikonem to chodzi mi że maga smarowałem nie komorę. przed napisaniem czegokolwiek na forum rozebrałem komorę i to sprawdziłem i nic tam było wszystko ok i teraz też rozebrałem i dalej wszystko ok a tą gumkę mam około 4-5miesięcy. zrobię teraz inny dystanser może to coś da. dzięki za odpowiedzi ;]

Możliwe, że będziesz musiał zwyczajnie zmienić gumkę, ale dublety wynikają głównie z zużycia się gumki (kołnierz się rozjeżdża), przesmarowania magazynka/kulek/komory smarem, złego założenia gumki, lub samej wady gumki - przykładowo gumka systemy ma ten kołnierz dość cienki i silikon, z którego została zrobiona jest miękki.

zmieniłem dystanser tamten pj plastikowy chyba jakiś lipny był zrobiłem z kabla od ładowarki z noki :D już nie strzela podwójnie na semi ale nie zdążyłem sprawdzić czy dalej jest z tym wylatywaniem co drugiej kulki w kosmos bo akumulator padł ;). dzięki za pomoc !