ziolo69 Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 Ostatnio zastanawiałem się jak zlikwidować luzy lufy zewnętrznej repliki G&G GR16A3. Nie są one bardzo wyraźne, ale jako, że jestem osobą którą wkurzają takie rzeczy, chciałbym to jakoś poprawić. Próbowałem już dokręcić śrubę mocującą, którą zasłania chwyt przedni, ale nie dało to jakichś specjalnych efektów (za to delta-ring trzyma jak nigdy). Poziome ruchy lufy są naprawdę znikome, ale za to w pionie odchylenie lufy to jakieś 6-8mm. Względnie mało, ale przyrządy celownicze co rusz muszę regulować, bo lufa nieco opada podczas biegu. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 To wersja ECO czy full metal? Quote Link to post Share on other sites
ziolo69 Posted August 29, 2009 Author Report Share Posted August 29, 2009 Full metal Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 To poniekąd zonk. Jeśli pierścień jest dokręcony to nie ma możliwości by lufa latała. Odkręć, pod stalową podkładeczkę włóż oring tłoka i dokręć mocno. Quote Link to post Share on other sites
ziolo69 Posted August 29, 2009 Author Report Share Posted August 29, 2009 A przy uderzeniu, mogło coś się tam złamać? Miałem wywrotkę z moją emką, ale wylądowała na trawie, na dodatek z małej wysokości. Quote Link to post Share on other sites
ziolo69 Posted August 29, 2009 Author Report Share Posted August 29, 2009 Sory za double posting, ale znam odpowiedź na moje pytanie. Może komuś się to przyda. Jeśli lufa od emki ma luzy, to faktycznie jest to wina niedokręconej śruby mocującej lufę zewnętrzną (schowaną we chwycie). Niestety, ktoś genialny wpadł na pomysł, aby tą właśnie śrubę zabezpieczyć przed odkręceniem imitacją rury gazowej M16. I że tak powiem, siusiak by to strzelił, bo w moim przypadku, po zdemontowaniu imitacji owej rury i dokręceniu śruby, jej wypustka ustawia się centralnie w miejscu w którym ma przechodzić "rura", tak więc pozostawienie jej w takiej pozycji jest niemożliwe (chyba że chcemy borykać się z problemem co rusz odkręcającej się lufy). Trzeba się będzie przyzwyczaić, albo wykminić alternatywę tego "genialnego" zabezpieczenia... Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 Napisałem Ci przecież. Po to dajesz pod spód oringa by dało się dokręcić do właściwej pozycji a i tak by trzymało mocno i sztywno. Quote Link to post Share on other sites
ziolo69 Posted August 30, 2009 Author Report Share Posted August 30, 2009 Dobra, już dokręciłem i jest git. Kilka mm w prawo i już nie lata. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts