Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Luzy lufy zewnętrznej G&G GR16A3

Recommended Posts

Ostatnio zastanawiałem się jak zlikwidować luzy lufy zewnętrznej repliki G&G GR16A3. Nie są one bardzo wyraźne, ale jako, że jestem osobą którą wkurzają takie rzeczy, chciałbym to jakoś poprawić.

Próbowałem już dokręcić śrubę mocującą, którą zasłania chwyt przedni, ale nie dało to jakichś specjalnych efektów (za to delta-ring trzyma jak nigdy). Poziome ruchy lufy są naprawdę znikome, ale za to w pionie odchylenie lufy to jakieś 6-8mm. Względnie mało, ale przyrządy celownicze co rusz muszę regulować, bo lufa nieco opada podczas biegu.

Sory za double posting, ale znam odpowiedź na moje pytanie. Może komuś się to przyda.

Jeśli lufa od emki ma luzy, to faktycznie jest to wina niedokręconej śruby mocującej lufę zewnętrzną (schowaną we chwycie). Niestety, ktoś genialny wpadł na pomysł, aby tą właśnie śrubę zabezpieczyć przed odkręceniem imitacją rury gazowej M16. I że tak powiem, siusiak by to strzelił, bo w moim przypadku, po zdemontowaniu imitacji owej rury i dokręceniu śruby, jej wypustka ustawia się centralnie w miejscu w którym ma przechodzić "rura", tak więc pozostawienie jej w takiej pozycji jest niemożliwe (chyba że chcemy borykać się z problemem co rusz odkręcającej się lufy).

Trzeba się będzie przyzwyczaić, albo wykminić alternatywę tego "genialnego" zabezpieczenia...