Pepla Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 (edited) Witajcie Na samym początku oznajmię iż przeszukiwałem forum ale nie znalazłem żadnych satysfakcjonujących mnie odpowiedzi. Otóż mam dziwny problem z CM.036. Pewnego pięknego poranka strzelałem sobie ogniem pojedynczym dopóki nie zachciało mi się zmienić na ciągły. Chce zmienić tryb ognia okazało się że selektor zaciął się w połowie Ciągłego i pojedynczego. Replika strzelała ogniem ciągłym. Odkręciłem dźwigienkę selektora przykręciłem wszytko na nowo (cholera wie czy dobrze). Teraz wynikła jeszcze dziwniejsza sytuacja. Selektor nie dochodzi ani do pozycji całkiem u góry ani na dole. Tz. dojdzie jeśli go przycisnę ale i tak odskoczy. Safe jest ok ale nie dochodzi tam, automat jest pomiędzy Safe a Auto a niżej jest już tylko ogień pojedynczy. Dodam jeszcze że replika czasem się zatnie tak jakby wszędzie było Safe. Pomocy, dajcie mi instrukcje co jak pokolei rozkręcić i co wymienić/naprawić. Pozdrawiam Pepla Edited August 29, 2009 by Pepla Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 (edited) Na początek sprawdzić czy te dźwigienki i zębatki od selektora (przy GB) są całe i nie zniszczone, jeśli tak to zamontować dobrze, jeśli nie to kupić nowe. Edited August 29, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
Pepla Posted August 29, 2009 Author Report Share Posted August 29, 2009 Dobra tylko jak rozkręca się gear boxa bo nigdy tego nie robiłem. I skąd mam wiedzieć jak wyglądają i gdzie znajdują te zębatki itp Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 (edited) To ta sama seria co CM.028 więc chyba rozkłada się chronologicznie. http://asgpultusk.pl/modyfikacje/rozk-adan...yma-cm.028.html. A o to i zębatki http://www.asgshop.pl/sklep/pics/ak-26.jpg. Znajdują się w takim miejscu, że zapewne wyjmując GB z body wypadną ci na biurko/stół bądź gdzie rozkładasz, więc uważaj. Edited August 29, 2009 by P3t3r Quote Link to post Share on other sites
Pepla Posted September 2, 2009 Author Report Share Posted September 2, 2009 (edited) Zębatka musiała się pewnie przestawić o tryb lub dwa. Poskładałem do kupy i wszytko działa. Dzięki wam za szybką odpowiedz :D Edited September 2, 2009 by Pepla Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts