Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

CM.036 Niepoprawnie Działający Selektor

Recommended Posts

Witajcie

Na samym początku oznajmię iż przeszukiwałem forum ale nie znalazłem żadnych satysfakcjonujących mnie odpowiedzi.

Otóż mam dziwny problem z CM.036. Pewnego pięknego poranka strzelałem sobie ogniem pojedynczym dopóki nie zachciało mi się zmienić na ciągły. Chce zmienić tryb ognia okazało się że selektor zaciął się w połowie Ciągłego i pojedynczego. Replika strzelała ogniem ciągłym. Odkręciłem dźwigienkę selektora przykręciłem wszytko na nowo (cholera wie czy dobrze).

Teraz wynikła jeszcze dziwniejsza sytuacja.

Selektor nie dochodzi ani do pozycji całkiem u góry ani na dole. Tz. dojdzie jeśli go przycisnę ale i tak odskoczy. Safe jest ok ale nie dochodzi tam, automat jest pomiędzy Safe a Auto a niżej jest już tylko ogień pojedynczy.

Dodam jeszcze że replika czasem się zatnie tak jakby wszędzie było Safe.

Pomocy, dajcie mi instrukcje co jak pokolei rozkręcić i co wymienić/naprawić.

Pozdrawiam Pepla

Edited by Pepla

To ta sama seria co CM.028 więc chyba rozkłada się chronologicznie. http://asgpultusk.pl/modyfikacje/rozk-adan...yma-cm.028.html.

A o to i zębatki http://www.asgshop.pl/sklep/pics/ak-26.jpg. Znajdują się w takim miejscu, że zapewne wyjmując GB z body wypadną ci na biurko/stół bądź gdzie rozkładasz, więc uważaj.

Edited by P3t3r