admiral81 Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 Witam! Zaraz po zakupie pechowej niestety M4 We Tech Gas Blowback (inny mój post), postanowiłem ją nieco rozbudować a przy okazji zwiększyć skuteczność i wyposażyć w lunetę i zielony laser. Mój wybór padł na sklep internetowy Tarcza.pl , który prowadzi również sprzedaż przez Allegro. Wybrałem dostępną na stronie lunetę z płynnym powiększeniem 2x-4x, paralaksą, podświetleniem itd. + zielony laser, co ważne na wysokim montażu z zaznaczeniem ze ma być na szyne ASG 20-22mm, całkowity koszt z przesyłką to ok. 400 PLN, zamówienie złożyłem we czwartek wieczorem, 9 dni przed planowanym zlotem na którym mi zależało. Pierwszego maila otrzymałem w piątek wieczorem, że niestety owej lunety nie ma (chociaż jest na stanie w e-sklepie) i że może będzie tak za 2 tygodnie. Odpisałem więc że w zamian wybieram podobną ale nieco droższą i przypomniałem się co do montażu wysokiego ASG 20-22mm. Jednocześnie próbowałem się skontaktować telefonicznie ze sklepem ale bez skutku, nikt nie odbierał. We wtorek wieczorem, dostałem kolejnego maila z przeprosinami, że jeszcze nic nie wysłali bo luneta dopiero opuściła magazyn… czy dalej ją chce. Odpisałem że tak ale musi dojść do piątku. Przy okazji powtarzając się co do wysokiego montażu ASG.. W piątek późnym popołudniem wreszcie przyszła wyczekana przesyłka co mnie ucieszyło….niestety chwilowo, laser OK., luneta cała no i MONTAŻ WYSOKI TYLE ŻE NA SZYNĘ 11mm!!!! :killer: Prawie eksplodowałem… Próbowałem zadzwonić ale tradycyjnie nikt nie odbierał. Wysłalem tez maila z podziękowaniem jak to mnie „załatwili na zlot” i zapytaniem jak to wymienic, ale do dzisiaj nie ma żadnej odpowiedzi… Pozdrawiam Admirał Quote Link to post Share on other sites
Rann Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 Sądzę, że szybciej i sprawniej będzie kupić po prostu osobno montaż... Quote Link to post Share on other sites
minimi Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 Ja miałem podobne przeżycie z tym sklepem- kupiłem lunetę (zresztą bardzo fajną) krótką tzw kompaktową ze stałym powiększeniem na allegro. 2 razy zaznaczyłem, że chodzi o montaż 22 mm. Też dostałem montaż 11 mm. Bardzo wpieniony napisałem maila, w którym zagroziłem negatywem i w ogóle pojechałem "po całości". Bywa- zresztą przed strzelanką. Na drugi dzień dostałem maila, żebym wyrzucił albo zatrzymał montaż a Tarcza bezwłocznie dośle montaż 22 mm (przeprosiny były też). W międzyczasie gniew osłabł- zresztą dopasowałem montaż wysoki skośny od kolimatora i poprosiłem o wysłanie czegoś w podobnej cenie do montażu- na przykład tarcze strzelnicze. Dostałem. Dalszych pretensji nie zgłaszałem. Z tego wniosek- trzeba bardzo pilnować i zgłąszać- najlepiej mailowo problem a załatwią. Co nie zmienia faktu, że winni się bardziej pilnować bo stracą przez głupstwo klientów chociaż lunety mają całkiem niezłe i w dobrych cenach, szkoda by było. Quote Link to post Share on other sites
admiral81 Posted September 3, 2009 Author Report Share Posted September 3, 2009 Też byłem konkretny w ostatnim mailu ale niestety nie pomogło. Na dalszą polemikę nie mam czasu ani ochoty, zresztą jakoś już to obszedłem. Ciągle jestem w rozjazdach i jedynie w czasie urlopów mam okazji postrzelać, 3-4 razy co dwa miesiące, tym bardziej byłem wściekły no ale mam za to nauczkę, jak chce coś kupić to osobiście a nie na odgległość... Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
SGS MaReCkI Posted September 27, 2009 Report Share Posted September 27, 2009 nie zawsze tak jest :) jeżeli sprzedawcy podchodzą okej to warto kupować przez net zawsze można dostać coś taniej niż w sklepie :) Używaj interpunkcji !!! Szmer. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts