Taki Tam Gar Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 Mam dosyć spory problem, mianowicie: Mój hop up nie istnieje. Można go kręcić w obie strony o dowolną ilość stopni w ogóle nie zmieniając lotu kulki. Nie ma ograniczenia obrotu. Położenie gumki w ogóle nie wpływa na lot. Co to może być? =/ Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 (edited) Hmm, albo jakimś cudem silikon się dostał do gumki (używasz świeżo smarowanych mid-capów?), albo coś z dystanserem. Edited September 1, 2009 by P3t3r Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 Długo masz replike? Wiesz jak sie dostać do gumki HU? Quote Link to post Share on other sites
Taki Tam Gar Posted September 1, 2009 Author Report Share Posted September 1, 2009 Historia repliki taka: zakupiłem u Krakmana, od razu z Mad Onionem 120, mocniejszym tłokiem, głowicą, gumką guardera, prowadnicą itd. Rozsypał się tłok z głowicą po 500 kulkach, oddałem do naprawy, wrócił, teraz po prostu nie ma hop upu, jak dostać się do tej komory? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted September 1, 2009 Report Share Posted September 1, 2009 (edited) Jak na mój gust to nie masz albo dystansera, albo dźwigienki dociskającej dystanser (jeśli nie czujesz większego oporu regulując HU). Jeśli jest jako taki opór to najpewniej za dużo smaru dał serwisant do zespołu cylindra i zarzygało Ci gumkę. PS. Do komory dostaniesz się w następujący sposób: ściągasz chwyt przedni, wykręcasz 3 śrubki widoczne zaraz pod chwytem, wtedy wyciągasz lufę zewnętrzną z komorą HU (komorę potem przekręcasz o 90 stopni w lewo i wyskakuje z lufy zewnętrznej, razem z lufą wewnętrzną). Edited September 1, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
Taki Tam Gar Posted September 1, 2009 Author Report Share Posted September 1, 2009 Dziękuję wam ludzie :D, jesteście wielcy! Dobrałem się do gumki, i a) dystanser jest coś chyba średnio działający, poza tym gumka zarzygana była smarem, już wszystko działa, dziękuję! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts