darkness24 Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 Mam pytanie, czy ktoś wie jak regulować Hop Up w AK 74 Cymy (CM.031) ? Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 1. Instrukcja :wink: [spojler dla ciebie-niechaj inni poczytają] Odciągasz zamek, i tam jest dźwigienka.[koniec spojlera] BTW Chcesz jeszcze opis nacisku na spust? Quote Link to post Share on other sites
darkness24 Posted September 2, 2009 Author Report Share Posted September 2, 2009 (edited) ale mi chodzi w którą stronę dokręcić bo o ile dobrze się orientuje to w prawo kręcąc śrubką dociska się hu ale nie wiem jak dokręcić żeby szła bardziej do góry. czy w lewo czy w prawo . PS. Kupiłem używanego wiec instrukcji nie było :) Edited September 2, 2009 by darkness24 Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 A myślałem, że już nic mnie w życiu nie zaskoczy 8O. Zapodaj fotke tej regulacji bo chyba masz dźwigienkę urwaną (ale bez nerwów, da się dorobić nawet z papieru technicznego). Quote Link to post Share on other sites
darkness24 Posted September 2, 2009 Author Report Share Posted September 2, 2009 juz chwila . zaraz wrzuce . bo nie wiem za bardzo o co Ci chodzi bo odsuwam ten suwak i tam jest srubka taka xDD zdj : http://img257.imageshack.us/i/0209092200.jpg/ http://img16.imageshack.us/i/0209092201.jpg/ Na zdjęciu zaznaczona srubka którą powinno się kręcić ale nie wiem w którą strone za bardzo ( o ile to jest HU bo nie jestem pewien ale tak sie mi wydaje ze w kalachu to jest to) Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 Dobra, i tak za mało na tych zdjęciach widać ;-) . Więc spróbuj przesunąć śrubkę w lewo bądź w prawo, jak nie to postaraj się zrobić jutro zdjęcia lepszym aparatem i w lepszym świetle, bo na razie to czarną papkę widać ;-) . Quote Link to post Share on other sites
darkness24 Posted September 2, 2009 Author Report Share Posted September 2, 2009 (edited) czyli mam jakby troche odkręcić i wziąć przesunąć ją w którąś ze stron ? EDIT: Okej już zauważyłem . Ta śrubka trzyma jakby taką zasuwke którą się da przesuwać i to chyba ona reguluja HU . tak ? a tu jest zdjęcie takiego samego nowego ak tylko że w mojej jest tylko ta 1 śrubka a tej 2 nie ma juz http://img510.imageshack.us/img510/1723/img8132sp1.jpg Tylko w którą stronę trzeba popchnąć ten suwak na na którym jest ta śrubka żeby kulka leciała wyżej ? Edited September 2, 2009 by darkness24 Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 Okej już zauważyłem . Ta śrubka trzyma jakby taką zasuwke którą się da przesuwać i to chyba ona reguluja HU . tak ? Tak... Quote Link to post Share on other sites
darkness24 Posted September 3, 2009 Author Report Share Posted September 3, 2009 Dzięki bardzo :wink: teraz tylko sobie popatrze w którą strone tym ruszać :wink: Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted September 3, 2009 Report Share Posted September 3, 2009 Dzięki bardzo :wink: teraz tylko sobie popatrze w którą strone tym ruszać :wink: W stronę kolby podkręcasz w strone wylotu lufy zmniejszasz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts