Palladin17 Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 Witam wszystkich. Mam mały (a zarazem głupi) problem. Posiadam replikę LR 300 w której rozciągnęła mi się sprężyna od imitacji przeładowania (ta co się znajduje tuż pod górnym RIS'em). Niejeden użytkownik miał z tym kłopot, ale nie w tym rzecz u mnie. Mianowicie NIE MOGĘ ściągnąć górnego korpusu :( Wszystko ładnie rozkręciłem (dwa piny: z przodu i z tyłu, by móc rozsunąć replikę, a także obluzowałem kable by ich nie urwać podczas rozkładania LR'ki. Wszystko jest ok do momentu gdy zaczynam delikatnie rozsuwać (idzie w lewo jakieś 3-4 cm) i nagle... stoi, o coś haczy. W czym może być rzecz? Gdzie mogłem popełnić błąd? Kombinowałem na różne sposoby, ale nie chcę nic robić na siłę, ponieważ siła nie jest potrzebna podczas rozkładania repliki. Jeśli ktoś ma również tą replikę i rozkładał ją to proszę o pomoc (ewentualnie krok po kroku co powinienem zrobić by oddzielić górną część body od dolnej. Please, help me :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
kryk Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 Musisz naciągnąć odrobinę właśnie tą sprężynę od imitacji przeładowania, tak żeby poczuć lekki opór i dopiero zsunąć resztę. :) Quote Link to post Share on other sites
Palladin17 Posted September 4, 2009 Author Report Share Posted September 4, 2009 Nic nie dało. Nadal coś haczy. Specjalnie latarką świeciłem w otwór od wajchy - to nie tam tkwi problem. Nadal nie mogę rozsunąć korpusu :( Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 Wysunąć kawałek rączkę, podnieść do góry tylną część korpusu i przeciągnąć na d wystającym z gb cyckiem. Quote Link to post Share on other sites
Palladin17 Posted October 8, 2009 Author Report Share Posted October 8, 2009 Dalej to samo :( już nie wiem co robić by ją rozłożyć... Quote Link to post Share on other sites
wiewior05 Posted October 9, 2009 Report Share Posted October 9, 2009 Powiedz gdzie jest lufa z komorą kiedy rozsuwasz body? może to ona blokuje całość? A sprężynę od rączki polecam Ci wyciąć 1/4 długości od strony górnej części body i za pomocą płaskoszczypów dwa zwoje zagiąć tak jak w usuniętym fragmencie i składasz do kupy. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted October 9, 2009 Report Share Posted October 9, 2009 A co z kablami? Rozpiąłeś konektorki pod przednim chwytem? Quote Link to post Share on other sites
Palladin17 Posted October 13, 2009 Author Report Share Posted October 13, 2009 Tak, tak... kable luźno, piny wyjęte. Z tajwanguna też nie potrafił mi koles pomóc w telefonicznej rozmowie ("a weź śrubokrętem płaskim podważ i zdejmij") Ponoć jakiś ząbek na gearboxie wadzi - tak mi co niektórzy mówili. Na filmach instruktażowych migiem ściągają korpus... tylko u mnie coś blokuje :-F Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 13, 2009 Report Share Posted October 13, 2009 po wybiciu przedniego pinu odciagasz rączke przeładowania i ja trzymasz rozsuwasz leciutko podnosic tył górnego body do góry i ciagniesz dalej. musi sie rozsunac nie ma bata. Quote Link to post Share on other sites
Palladin17 Posted October 14, 2009 Author Report Share Posted October 14, 2009 :-P poszło :-P opiłki się dostały jakieś felerne :/ dzięki chłopaki za pomoc! :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts