Cpt Obvious Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 Witam, Otóż mam kilka pytań.. W chwili obecnej posiadam mundur wz 93 (Kupiony do szkoły mundurowej), ale bluza jest troszkę za duża. Słyszałem że jak się pierze w automacie to się skurcza? Wie ktoś coś na ten temat? Tzn. w ilu stopniach, jaka woda, i o ile się skurczy? Oczywiście chodzi mi o jednorazowe wyprawie w automacie aby bluza się trochę skurczyła i była dla mnie dobra, a potem normalnie będę w rekach prał. Oraz mam pytanie dotyczących butów. Jakie polecacie? Mają być wygodne i wytrzymałe. Mogę wydać max 250 złotych, no może 300. Desanty? Gromy? Magnumy classici? Zwykłe opinacze? Magnumy stealthy? :$ Z góry dziękuje za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Omomierz Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 Moja bluza po praniu się nie skurczyła;) Nie możesz zamienić się z jakimś kolegą lub kupić np. na allegro mniejszej i przeszyć naszywki? Już nie mówiąc o olaniu tego, że jest za duża. Kwestia butów zależy od tego, do czego chcesz ich używać. Na potrzeby szkoły mundurowej wystarczą desanty. Nówki na allegro chodzą bardzo tanio;) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 Kwestia butów była omawiana wiele razy, poszukaj sobie. Posty będą kasowane. Quote Link to post Share on other sites
Bren Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 (edited) 1. Co do munduru - to w przypadku włókien naturalych, chyba wypranie w wysokiej temperaturz spowoduje ich skręcenie i skrócenie. Więc mundur do pralki i 95C. Jednak dużo lepszy rozwiązaniem będzie wymiana na odpowiedni rozmiar lub zażycie hormonu wzrostu ;) 2. Co do butów - [...] Edited September 5, 2009 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Cpt Obvious Posted September 5, 2009 Author Report Share Posted September 5, 2009 1. Co do munduru - to w przypadku włókien naturalych, chyba wypranie w wysokiej temperaturz spowoduje ich skręcenie i skrócenie. Więc mundur do pralki i 95C. A o dużo się skurczy? :P I raczej się wymienię z kimś ale i tak mnie ciekawość zżera ;P Quote Link to post Share on other sites
Omomierz Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 Przy takiej temperaturze nie tylko się skurczy, ale i wypłowieje. Po prostu się zamien i nie drąż tematu;] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts