Tomson1231 Posted September 12, 2009 Report Share Posted September 12, 2009 Witam. KUpiłem ostatnio replikę M16A4. Bateria była pusta wiec musiałem ja naładować. Po naładowaniu podpiołem wszystko do karabinka tak jak powinno byc. Po wystrzeleniu 3 serii karabin przestał strzelac i z kolby zaczął sie wydobywać dym. Wyjąłem baterie i okazało sie ze gdy naciskam spust to batreia sie zywcem pali a dokładniej ta foilia w której znajdują sie akumulatorki. Jaka moze być tego przyczyna i jak to można naprawić. Z góry dzieki za odpowiedź. :) Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted September 12, 2009 Report Share Posted September 12, 2009 strzelba nowa ze sklepu, czy od kogoś odkupiłeś?? Wygląda, że masz kolego gdzieś spięcie, być może przetarte kabelki. Jeżeli masz troche umiejętnosci i doświadczenia z rozkładaniem to rozłóż guna i obejrzyj przewody i wtyczki, może wystarczy zaizolować. I nie duś więcej na spust bo bateria poleci w kosmos o ile już nie uljetjała... Quote Link to post Share on other sites
Tomson1231 Posted September 12, 2009 Author Report Share Posted September 12, 2009 bateria juz jest kaput. a broń kupiłem 2 dni temu. a moze to byc wina samej baterii ??? Quote Link to post Share on other sites
rodnath Posted September 12, 2009 Report Share Posted September 12, 2009 Raczej nie, bo grzała się dopiero po nciśnieciu spustu tak?? Gdzies przewody maja przebicie. dobrze się im przyjrzyj, chyba że zębatka na silniku przerwała izolacje na przewodach w gb... jak nie masz gwary to szukaj kolegi co juz rozkładał giwery i niech ci to sprawdzi. ewentualnie na gwarancje... Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted September 16, 2009 Report Share Posted September 16, 2009 Ile czasu ładowałeś akusa? Quote Link to post Share on other sites
akmak Posted September 16, 2009 Report Share Posted September 16, 2009 Jak na gwarancji to walcz z gwarantem, a jak używka - to śrubokręt w dłoń i powodzenia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts