Bartek_ppb Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 Witam Nie znalazłem nic ciekawego co by Mnie zainteresowało, mianowicie chciałbym wraz z moją grupką zorganizować ok. 6h scenariusz na powiedzmy ok. 50os. Chciałbym aby wszystko było na jak najwyższym poziomie. Jak wiadomo z samych uczestników i oznaczonych resp'ów czerwoną taśmą scenariusza nie będzie :) Chciałbym wprowadzić składkę za os. powiedzmy 5zł( wszystko zależy od kosztów) i teraz pytanie.... kasuje przed scenariuszem te 5zł od osoby i co w zamian tego można zaproponować by maksymalnie urozmaicić rozgrywkę ? Oczywiście już pomijając mapy terenu, taśmy dla drużyn, taśmy oznaczenia terenu, świece dymne,petardy... Co mógłbym jeszcze użyć, zakupić by każdemu ta wpłata się zwróciła ? pozdrawiam i czekam na propozycje :) pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Krepel Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 Nie chodzi o same petardy itp. Maniakowi płacącemu choćby te 5 zł chodzi o to, żeby jak najlepiej się bawić. O ile efekty hukowe, dymne dają więcej frajdy, o tyle zwykły maniak woli zapłacić za brak terminatorki, jeżeli takowa jest, oraz za świetny scenariusz i jego zgranie z rzeczywistością. Jeśli napiszesz scenariusz, pokażesz kolegom uznają go za świetny, to jeśli zgrasz to w terenie, wtedy dołożysz to wszystko, to pokażesz co znaczą prawdziwe manewry- żaden uczestnik z pewnością ich nie zapomni i za to chcą płacić. Możesz jeszcze wynająć honkera etc. od znajomego/ kumpla/ wujka i będzie jeszcze fajniej. Pozdrawiam serdecznie, Krepel. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 Przede wszystkim podchodzi do tematu od "tyłu" strony. Wymyślasz, że weźmiesz wpisowe, a następnie zastanawiasz się co za to dać. Każdy normalny organizator najpierw planuje imprezę, wymyśla scenariusz i rekwizyty jakie będą do niego potrzebne, robi biznes plan z wyliczeniami, szacuje ilość uczestników i do tego dopasowuje wpisowe. Quote Link to post Share on other sites
lukasp Posted September 16, 2009 Report Share Posted September 16, 2009 A ja mam dla ciebie zgoła inną propozycję zacznij od organizacji "łupanek" ze składką 1 PLN, bo z tego co czytam to jesteś zielony w temacie organizacji spotkań jak trawa na wiosnę. Co do samych składek to Foka udzielił ci śwetnej porady najpierw musisz wiedzieć co chcesz zrobić a dopiero potem zastanawiaj sie ile to wyjdzie $ na głowę. Tak na marginesie to ja za 5 PLN spodziewałbym się w miarę dużo. Przykładowo ja organizując strzelankę na 50 osób przy składce 2 PLN - zapewniałem 4 flagi, 2 atrapy moździerza, 1 atrapa rakiety 170 cm, taśme kolorową dla oznakowania stron, oznakowanie respów, kartki informacyjne przy wejściu na teren ostzregające o spotakaniu i ewentualnym zagrożeniu, 2-3 świece dymne, petardy hukowe itp. Generalnie nie trać ducha i organizuj strzelanki bo jedynie tak można się nauczyć to dobrze robić ale zacznij od "brodzika" a nie najgłebszej częśći "basenu" pzd Luki Quote Link to post Share on other sites
cziman Posted September 17, 2009 Report Share Posted September 17, 2009 (edited) A mi się wydawało że ambitniejsze formy airsoftu to raczej milsimy a nie 6-godzinne łupanki z składką 5zł Edited September 17, 2009 by cziman Quote Link to post Share on other sites
lukasp Posted September 17, 2009 Report Share Posted September 17, 2009 (edited) Może i to prawda, z jednym ale ! Nie mieszjamy dwóch odrębnych zagadnień. Milsim to odmiana AS o ile można to tak nazwać, która nie każdemu przypadnie do gustu a co wiecej nie każdy zrozumie idee milsimu a na pewno nie zrozumie jej kolega, który "dom zaczyna budować od wieźby dachowej" co można łatwo wyczytać z pierwszego postu. Nie widze nic złego w łupankach po 6 h ze składką x PLN. Nie polemizowałbym, także nad tym czy to mniej czy bardziej ambitana forma AS - każdy wybiera co lubi!. Pamiętajmy, także że bawienie się w same "łupanki" czy też tylko w "ambitniejsze" formy AS" prędko przejada się i warto próbować wszystkiego pzd Luki :-F Edited September 17, 2009 by lukasp Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts