Mortician Posted September 16, 2009 Report Share Posted September 16, 2009 Witam! Kupiłem ta lufę ze specshopu z zamiarem wsadzenia jej do SWD A&K. Niestety okazało się, że jest ona dedykowana do PSG-1 (chociaż nie zaznaczono tego w opisie produktu na stronie www). Tutaj moje pytanie: Czy ta lufa będzie pasowała do owej repliki bez ubytku mocy? Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted September 16, 2009 Report Share Posted September 16, 2009 Mnie normalnie pasuje do M16 i do M24. Najlepiej załóż i sprawdź. Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted September 17, 2009 Report Share Posted September 17, 2009 Pasuje do każdej normalnej (nie wiem jak to jest w gaziakach, ale do aeg-owych komór pasuje) komory HU. Nie wiem czemu napisane jest, że dedykowane do PSG-1 (może dlatego, że PSG to była pierwsza replika z dostatecznie długim GB aby taka lufa dobrze się sprawowała?) Quote Link to post Share on other sites
Mr Willson Posted September 17, 2009 Report Share Posted September 17, 2009 650 mm pracuje z przedłużonym GB od SR i PSG , w teorii cylinder typu 0 prawidłowo pracuje z lufami do 590 mm. W replikach sprężynowych ten problem nie występuje bo mają inne wymiary cylindra,więc będzie śmigać ;-) Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted September 22, 2009 Report Share Posted September 22, 2009 Tak pasować będzie, tylko wasze teorie co do cylindrów i długości luf są trochę pojechane. Wilson skąd takie info że typ 0 współpracuje do 590mm. lufy? Na moje to z lufą 650mm. promyka działy się piękne rzeczy ale skoro to nie ma działać to już zaczynam rozmontowywać replikę :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted September 22, 2009 Report Share Posted September 22, 2009 Tak pasować będzie, tylko wasze teorie co do cylindrów i długości luf są trochę pojechane. Wilson skąd takie info że typ 0 współpracuje do 590mm. lufy? Na moje to z lufą 650mm. promyka działy się piękne rzeczy ale skoro to nie ma działać to już zaczynam rozmontowywać replikę :poddanie: Oprócz tego teorię, że do PSG też są mało trafne ;) Głównie chodzi tutaj o długość lufy, bo przecież nikt nie napiszę, że lufa 650mm będzie dedykowana do MP5. Natomiast są wyjątki np. lufy M14, które mają wycięcia. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts