Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Silikon, AK 74 CM 0.31... problem!

Recommended Posts

Witam, właśnie co przyszedł mi olej silikonowy z Taiwangun. Postanowiłem sobie replikę przesmarować, tzn. psikłem trochę do siedziska magazynka. Teraz próbuję przestrzelić, kulki momentalnie spadają w dół, przedtem tak się nie działo, kulka leciała prościutko :( Co się stało? Z góry dzięki za pomoc.

Nie dziwię się, pewnie ten sam kolega kazał Ci nawalić do lufy smaru?

Ile razy trzeba tłumaczyć, że się NIE psika żadnym olejem do lufy, ani komory hopa? Tam ma być czysto, sucho i przyjemnie...

Tylko wyłącz hopa, bo zaraz będzie płacz, bo gumkę rozwaliłeś...

Pozdrawiam.

Gumkę HU masz uwaloną w smarze. W AEG'u dosłownie NIC i NIGDY nie smaruje się silikonem, może go wywalić albo odstawić na półkę, do niczego Ci się nie przyda. Zasięg kulek bez HU jest żenujący, co pewnie widzisz u siebie. Wyczyść ze smaru co możesz (możesz też wsadzić wycior z bawełnianą szmatką w lufę, aż do gumki gumki i ją jakoś wytrzeć), ale powinno się dotrzeć po ok. 500-1000 kulek (zakładając, że same kulki będą suche i więcej nie pryśniesz tam nic).

Polecam jak już to zrobisz, włączyc HU na maksa i wtedy przestrzelać - szybciej się dotrze guma.

Sami mówicie( Niekoniecznie wy ). Żeby konserwować co jakiś czas replikę... Nie waliłem do lufy tego silikonu. Tylko psikłem troszkę do siedzisko magazynka... Chyba dobrze co jakiś czas konserwować replikę... A i robię przy wyłączonym HU. Dzięki za pomoc, temat do zamknięcia...

Edited by skejtowy

Do siedziska maga, a po cóżesz? Źle zaczęło działać, że zaraz musiałeś tam psiknąć? Pewnie napsikałeś do tego gniazda maga i jakoś lub specjalnie też do tunelu przez który podawane są kulki - i co z tego w tym wypadku, że HU był wyłączony - wiesz w ogóle jak HU działa? Nie ma tu różnicy czy byłby włączony/wyłączony - kulki uwalą się w smarze i tak pobrudzą część HU, która podkręca kulki, a co za tym idzie - zasięg spada i masz co masz.

Tak, należy konserwować repliki, ale konserwacja nie zawsze równa się smarowanie. Konserwacją jest chociażby czyszczenie lufy, czy zwalnianie sprężyny po strzelance. Co do smarowania repliki to wyłącznie mechanizm od środka - gearbox. Amen

Edited by Gogin

Ok, dzięki. Sorry, że zadaję głupie pytania, ale jestem póki co nowy, szukałem takiego tematu... Nie było.

Czuję ironię czuję w tych odpowiedziach, no sorry, ale jeśli macie pomagać ze złością to ja podziękuję... Amen

Zamknąć proszę temat, żeby nie było off top i kłótni.