Sharpek Posted July 6, 2004 Report Share Posted July 6, 2004 Witam, Uzywał ktoś ten ładowarki: http://military.pl/s/m/CG603351.html Chodzi mi czy opłaca sie wydawać na nią te 129 zł i jak się ona sprawuje tym którzy ją używają. pozdrawiam Sharpek Quote Link to post Share on other sites
Minimal Posted July 6, 2004 Report Share Posted July 6, 2004 Ale to już było... Jednym slowem, szyt jakich malo. Nie brac bo bedziecie zalowac. Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted July 6, 2004 Report Share Posted July 6, 2004 Dokladnie! Juz lepiej wziasc ladowarke wolna ansmana i rozladowywarke marui. Wyjdzie podobnie a i zostanie nam na cos innego. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted July 6, 2004 Report Share Posted July 6, 2004 To ja się dołącze :D . Nie warto. Miałem i ani razu nie naładowała mi poprawnie baterii (8.4v 600 mAh). Najlepszym rozwiązaniem w przedziale cenowym do 100 zł są najtańsze wolnoładowarki i rozładowywarka Marui ew. domowej roboty. Same się nie wyłączają (ładowarki) ale jak ci się zdarzy przeciągnąć czas ładowania nawet o kilka godzin to tragedii wielkiej nie będzie. Quote Link to post Share on other sites
Marcin S&H Posted July 7, 2004 Report Share Posted July 7, 2004 Używałem tej ładowarki i uważam ze nie jest taka zła( faktem jest, że instrukcja jest trochę blednie napisana) ma wygodne funkcje użytkowe rozładowanie a następnie automatycznie przechodzi do ładowania wyłacza po naladowaniu automatycznie. Akumulatorki 8.4V ładuje do 10V (optytmalnie byłoby 10.5V) Sharpek musisz wziąć pod uwagę ze jest to szybkoładowarka i akumulatorki powinny być przystosowane do takiego ładowania tak ze pomimo wielu zalet jeśli mogę doradzić to faktycznie lepiej jest na twoje potrzeby kupić wolnoladowarke akumulatorki będziesz wtedy miał naładowane na max a jeśli masz zwykły woltomierz to rozładowarke zrobisz za 10 zł Quote Link to post Share on other sites
Sharpek Posted July 8, 2004 Author Report Share Posted July 8, 2004 A co możecie powiedzieć o tej: http://military.pl/s/m/AC48T.html Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted July 8, 2004 Report Share Posted July 8, 2004 Takiej wlasnie ladowarki uzywam. Jak dla mnie swietna sprawa - najzwyklejsza ladowarka wolna, nie posiada automatycznych wylacznikow (ale to nie problem) i co najwazniejsze - mozna ladowac baterie o roznym napieciu (posiada specjalna tabele czasu ladowania). Ronin Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted July 8, 2004 Report Share Posted July 8, 2004 To znaczy nie ma na niej żadnych przycisków do zmiany napięcia w zależności od ładowanego akumulatora?? Z tego co wiem to czas ładowania zależy od pojemności ogniw a nie napięcia akumulatora. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts