Wukasz Posted October 6, 2009 Report Share Posted October 6, 2009 Chłody idą więc szukam czegoś cieplejszego. Czy woodland w chorwackich kopiach M65 jest zbliżony do amerykańskiego? Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted November 16, 2009 Report Share Posted November 16, 2009 Witam, Mam pytanie czy według was opłaca zakupić się tą kurtkę? http://allegro.pl/item816898679_oryginalna...d_xl_124cm.html Głowna różnicą jest tu materiał - 50% bawełna , 50% poliester, bo cena jak na oferowany towar wydaję się atrakcyjna do tego podpinkę już mam więc mogła by być ciepła kurtka na manewry zimą tylko nie wiem jak z wytrzymałością materiału w "boju"? Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 16, 2009 Author Report Share Posted November 16, 2009 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=76594 Jak widzisz wiele się nie dowiedziałem ale dostałem następujący cynk innymi kanałami: część chorwackich kurtek jest barwiona tak, że są do niczego nie podobne. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted November 16, 2009 Report Share Posted November 16, 2009 (edited) Sa barwione z jakiego koloru na wdl? Po rozmowie z sprzedawca mówi że fotki są kurtek które sprzedają a na fotach wdl wygląda jak amerykański tylko mieszanka tkanin inna. Kolor wygląda ok. Główne wątpliwości mam co do materiału. Edited November 16, 2009 by Kalashnikov Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted November 16, 2009 Report Share Posted November 16, 2009 Nikt nie pomoże? Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted November 16, 2009 Report Share Posted November 16, 2009 (edited) Zamówiłem jak dojdzie napiszę co i jak. PS. Proszę moda o złączenie tych 2 postów i usunięcie tego wyżej oraz tego "PS". ;) Edited November 16, 2009 by Kalashnikov Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 16, 2009 Author Report Share Posted November 16, 2009 Nie miałem na myśli, że przefarbowywane. Po prostu samo kamo i wybarwienie jest... no nie odpowiednie. Info z drugiej ręki podkreślam. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted November 18, 2009 Report Share Posted November 18, 2009 (edited) Doszło. :D Kolor jak woodland. Piaskowy trochę jaśniejszy ale może to wynikać z mojego upierzonego munduru. xD Podpinka od oryginalnej M65 pasuje. Kołnierz zapinany na rzep. Rękawy też. 2 kieszenie na klacie zapinane na guziki i 2 niżej zapinane na napy. Kaptur chowany w zamek. Kurtka od razu z PODSZEWKĄ.(nie mylić z podpinką). Nawet bez podpinki ciepła. Materiał jak pisza: 50% cotton 50% poliester. W dotyku jak oryginalny BDU w NYCO. Materiał wygląda solidnie szwy też. Zamek nie dochodzi do końca kurtki po nim jest jeszcze około 15cm materiału przez co mamy większą swobodę w czasie biegu. Oprócz zamka kurtka zapinana na napy. Jak dla mnie cholernie się opłaca. 75zł to taniocha a od oryginalnej M65 ciężko ją odróżnić. To chyba tyle jak ktoś ma pytania walić śmiało. ;) EDIT: Fotka: Tu widać zamek, zapięcie kołnierza kolorki. I podpinki troszkę widać. ;) Edited November 18, 2009 by Kalashnikov Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts