FAHR Posted October 10, 2009 Report Share Posted October 10, 2009 Witam Mam taki problem z moim AKS-em od Cymy, otóż replika potrafi sama strzelać w momencie wciskania magazynka do gniazda. Bezpiecznik w pozycji "zabezpieczone", wkładam magazynek i... zaczyna strzelać. Śmieszna sytuacja troszkę, nie muszę naciskać spustu, wystarczy, że docisnę magazynek i akcja. Próbowałem rozbierać replikę i złożyć spowrotem, problem nie zniknął. Druga sprawa, na pojedyńczym potrafi strzelać od czasu do czasu ciągłym. Strasznie mnie te dwie sprawy denerwują, zwłaszcza, że używam low-capów i takie wypluwanie kulek bez sensu potrafi na grze zredukować zawartość magazynka w najmniej oczekiwanym momencie. Pomożecie? Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted October 10, 2009 Report Share Posted October 10, 2009 Wyciągnij gb z body i sprawdź czy z selektorem wszystko ok. Quote Link to post Share on other sites
FAHR Posted October 11, 2009 Author Report Share Posted October 11, 2009 Wyciągnij gb z body i sprawdź czy z selektorem wszystko ok. Na co konkretnie mam zwrócić uwagę? Sam selektor wygląda ok, może mam źle pozakładane te "ząbki" na siebie, ale czy to tłumaczyłoby oddawanie strzałów przy wciskaniu magazynka? pozdr Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 Druga sprawa, na pojedyńczym potrafi strzelać od czasu do czasu ciągłym. To się tyczyło tego. Co do magazynka... naprawdę dziwna sprawa. Może to coś ze spustem, chociaż wtedy by strzelał również przy innych okazjach. Zawsze można spróbować metody rozłóż-złóż, ale to jak sama nazwa wskazuje wiąże się z rozłożeniem GB na części. Quote Link to post Share on other sites
FAHR Posted October 11, 2009 Author Report Share Posted October 11, 2009 Z tym magazynkiem to możliwe, że dzieje się tak, od nasickania na kable podczas dociskania magazynka? Rozłożyłem znowu replikę i zwróciłem właśnie uwagę, że kable, które wychodzą od przodu z GB są bardzo ciasno wepchane między przednią część GB a metalowe body. Tylko, jak je inaczej tam ułożyć? Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 (edited) Nie tyle co układać, a przejrzeć. Popatrz, może w którym miejscu bez izolacji się stykają. Edited October 11, 2009 by P3t3r Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 11, 2009 Report Share Posted October 11, 2009 Bardzo możliwe, że to przez przetarte kable w miejscu koło kostki stykowej, jak wspomniał P3t3r - w końcu mag jest metalowy jak dobrze pamiętam, prąd przeskakuje przez maga i masz full auto od tak. Zmień okablowanie najlepiej, a jeśli nie umiesz/nie chcesz się w to bawić to zaklej te kable taśmą izolacyjną - każdy z osobna i wsio. Quote Link to post Share on other sites
FAHR Posted October 11, 2009 Author Report Share Posted October 11, 2009 Dzięki Wam chyba znalazłem źródło problemów, tych od magazynka i strzelania. Otóż przy kostce stykowej w miejscu jednego złotego wtyku była ściągnięta/porwana izolacja tak, że ten wtyk przy nacisku od dołu ze strony wkładanego magazynka prawdopodobnie stykał się z korpusem GB a ten z kolei z metalowym body broni. Zaraz wszystko będę oklejał taśmą izolacyjną i powinno pomóc. Co do selektora to pobawię się z ustawieniami zębatek z podłączoną baterią i powinno być też ok. Wielkie dzięki panowie!!! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts