tomas1231 Posted October 13, 2009 Report Share Posted October 13, 2009 Witam,mam problem z tą oto batką: http://www.taiwangun.com/shop,show,850 A mianowicie kupiłem ją kilka dni temu,podłączyłem do ładowania,ładowałem całą noc,a gdy rano podłączyłem ją do karabinu,ta oddała 4 strzały i padła.Ładowałem ją już ze 2 razy po kilka godzin,a ta dalej nic.Próbowałem poziomowania silnika,ale to nic nie dało.Wiem,że napięcie na pewno jest w baterii,bo sprawdzałem żarówką i świeciła.Zresztą na innych bateriach karabin strzelał bez problemu.Mam M16 A3 AGM. Za pomoc z góry dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 14, 2009 Report Share Posted October 14, 2009 jeżeli dołądowałeś baterie to zabiłeś ogniwa przez efekt pamieciowy. bateria ma napiecie lecz nie trzyma pojemności. a jak łądowałeś cała noc to mogłeś przeładowac. jaka ładowarka ładowałes ? formowanie ogniwpowinno sie przeprwadzac na porzadnej ładowarce a nie na bublu. Quote Link to post Share on other sites
tomas1231 Posted October 14, 2009 Author Report Share Posted October 14, 2009 No właśnie ładowałem na bublu,ale niestety na lepszą mnie póki co nie stac. Ładowałem na jakiejś dorzuconej do karabinu 9 V ma ta łądowarka. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted October 14, 2009 Report Share Posted October 14, 2009 (edited) Oddaj na gwarancji , ogniwa firefoxa są dobre ale od czasu do czasu trafi się tup . Na bodajże 5 firefoxów które kupiłem jeden właśnie tak miał , 100 BB i zgon . Edited October 14, 2009 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
Kuki71 Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 Nie będe zakładac nowego tematu, ponieważ mój problem jest bardzo podobny do kolegi tomasa. A mianowicie. Kupując nową replikę w zestawie była taka bateria: http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_lad...irefox-846.html Rozładowałem ją żaróweczką. I naładowałem tyle ile trzeba było. I bardzo się rozczarowałem. Rof repliki był koszmarny. Strzelał jak padnięte 8,4. Wsadziłem go do lodówki bo słyszałem, że to pomaga. Ale nie pomogło. Da się coś z nią zrobić czy już lepiej szukać nowej batki? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 rozdładowałeś ale do jakiego napiecia ? pierwsze łądowanie powinno sie robić na porzadnym sprzecie a nie na stock batce. Quote Link to post Share on other sites
_Mnichu Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 -do jakiego napięcia rozładowałeś? -do jakiego napięcia naładowałeś(co to znaczy "ile trzeba było"?) -jakie napięcie jest teraz, gdy strzela tak słabo? Quote Link to post Share on other sites
Kuki71 Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 Ale to nie było pierwsze ładowanie. To używana batka. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted October 23, 2009 Report Share Posted October 23, 2009 nawet używkę powinno sie sprawdzić na dobrym sprzęcie... jeżeli rozłądowałeś ja za mocno to jest ogólnie lipa... Quote Link to post Share on other sites
Kuki71 Posted October 23, 2009 Report Share Posted October 23, 2009 Po tym jak ją naładowałem podpiąłem ją pod woltomierz i wykazało 9,6 V. To już nie wiem co z nią jest. Podpiąć ją pod mikroprocesorówke? Quote Link to post Share on other sites
_Mnichu Posted October 24, 2009 Report Share Posted October 24, 2009 Naładowana 9.6V powinna mieć 12V bez obciążenia. Czym ty ją ładujesz tak w ogóle? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts