Patrol23pk Posted October 17, 2009 Report Share Posted October 17, 2009 Witam , mam jak zwykle problem z AK 8) Problem polega na tym iż mój Cm031 ma rozrzut jak Ppsz-a, w lipcu kupiłem gumkę HU Systemy ( ale dystanser jest stockowy) i strzelałem na kulkach PJ ( wystrzeliłem ok 1k) , 3 dni temu kupiłem kulki Guarder 0.25, załadowałem stockowy mag tymi żesz kulkami, i oddałem 3kulkową serie .Pierwsza kulka poleciała po 25 metrach w dół,druga w prawo a trzecia w górę ( hopek był ustawiony na 1/4 ) 8-) . Zdarza się też czasami , co ok 10 kulek daje ,,pusty strzał".Lufa full stock cymowska ;];] 8-) .Nie wiem czy to jest istotna ale 3 dni temu replika wróciła z gwarancji ( rozwalony tłok) i przeglądu od Krakmanów.W czym może leżeć problem?? W magu,kulkach,lufie czy może w gumce?? .Proszę pomóżcie :poddanie: .Pozdrawiam Patrol23pk :wink: Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 17, 2009 Report Share Posted October 17, 2009 Wyczyść lufę. Kulki to lepiej G&G, te Guardery to kiepskie są. U wielu jakoś słabo latają. Co do pustych kulek, albo za mocno podkręcony hopek, albo mag.' Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 17, 2009 Report Share Posted October 17, 2009 (edited) Jak wyżej - czysta lufa to podstawa, a może i nóż masz upaćkany mag silikonem czy innym smarem. Takie cyrki z kulką latajacą raz blisko raz w kosmos to wynik oczywiście nieszczelności - możliwe, że gumka jeszcze uszkodzona, albo któryś z elementów sprężających powietrze - wyrobiona uszczelka głowicy tłoka/uszczerbiona dysza/brak smarowanka od dłuższego czasu. Na celność głównie składa się jakość lufy/jej czystość, jakość amunicji i jej czystość, jakość gumki i dystanser jaki ją dociska, ogólna szczelność układu i powtarzalność strzałów. U Ciebie kuleje wsio najpewniej. Edited October 17, 2009 by Gogin Quote Link to post Share on other sites
Patrol23pk Posted October 17, 2009 Author Report Share Posted October 17, 2009 Dzienx za odpowiedz i pomoc. A mam jeszcze jedno pytanie ,a mianowicie czym ( jakim środkiem ) czyścić lufe??? Quote Link to post Share on other sites
Snipermen Posted October 17, 2009 Report Share Posted October 17, 2009 Najlepszy będzie "KRET", taki do rur... Zalecam kupować dobre kulki, takie właśnie jak koledzy wyżej polecają, gwarantuje Ci że się celność jakoś poprawi, może nawet nie jakoś a bardzo 8) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted October 17, 2009 Report Share Posted October 17, 2009 Dzienx za odpowiedz i pomoc. A mam jeszcze jedno pytanie ,a mianowicie czym ( jakim środkiem ) czyścić lufe??? Wycior + szmatka [ew. srajtaśma], wyłącz HU, albo w ogóle wyjmij lufę z komory i wymyj gumkę hopa w płynie do naczyń rozcieńczonym z wodą. Co do lufy to na sucho, potem weź trochę oleju sylikonowego na wycior ze szmatką i czyść. Potem znowu na sucho i masz bling bling lufę ;) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Patrol23pk Posted October 17, 2009 Author Report Share Posted October 17, 2009 Spoko, mam ,,Kreta" i zaraz nasypie go do lufy :-F . A tak na serio , to dzięki Grzechotnik za pomoc , bardzo mi pomogłeś 8) 8-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts