rezul Posted July 12, 2004 Report Share Posted July 12, 2004 caly czas sie zastanawiam nad latarka co myslicie o G2 ? Ma taka sama moc jak 6P, a jest polowe tansza (BJ System), dlaczego ? Quote Link to post Share on other sites
KARMA_Alex Posted July 12, 2004 Report Share Posted July 12, 2004 1. nie jest z alu 2. jest brzydsza ale to kwestia gustu pozatym to samo Quote Link to post Share on other sites
rezul Posted July 13, 2004 Author Report Share Posted July 13, 2004 :wink: brzydsza to ona rzeczywiscie jest ale w ciemnosci chyba nie bedzie widac 8) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 13, 2004 Report Share Posted July 13, 2004 ale w ciemnosci chyba nie bedzie widac 8) jak ja wlaczysz to bedzie ;) Quote Link to post Share on other sites
robal Posted September 21, 2004 Report Share Posted September 21, 2004 ja mam ta latarke i sie dobrze spisuje.. Nie wiem czy ona jest wiele słabsza od tej aluminiowej. Wyglada naprawde solidnie;) Tak przy okazji zna ktos moze model Sure fire do 100-120dolarow na 3 baterie? ale nie powyginany tylko prosty jak własnie G2 Nitron lub ta druga:) i jaka ma moc ta na 3 baterie? Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted September 22, 2004 Report Share Posted September 22, 2004 Z tego co wyczytałem G2 nie ma blokady do "świecenia ciąłego" jak pozostałe SF. Ale mnie martwi co innego - nie udało mi się znaleźć dodatku w postaci nakretki z wyłącznikiem na kabelku do tej latarki (czy w ogóle do SF, nawet na stronie firmowej czegoś takiego nie było). Czy komuś udało się gdzieś znaleźć (kupic i zamontować) wyłącznik takiego typu do latarki SF (nie ukrywam, że najlepiej G2). - Quote Link to post Share on other sites
robal Posted September 22, 2004 Report Share Posted September 22, 2004 wydaje mi sie ze poprostu nie ma. pasuja te z wersji aluminiowej Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted September 22, 2004 Report Share Posted September 22, 2004 "Te" czyli które? Na stronach BJ System ani na stronach producenta Surefire nie ma w ogóle "przełączników na kablu" (czy jak to tam nazwać) do latarek Surefire. Nie mówiłem tylko o G2. Największy wybór latarek taktycznych jak dotąd znalazłem na WGC, ale tam też nie ma takiego wyłącznika do latarek SF. Pytanie czy taki gadżet do SF w ogóle istnieje? (dla mnie to nie do końca gadżet, bez tego nie mam możliwości sensownego używania latarki zaczepionej na mojej replice). A jeśli faktycznie takiego elementu do SF w sprzedaży nie ma - jak poradzili sobie z problemem właściciele latarek SF z tego forum? - Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 22, 2004 Report Share Posted September 22, 2004 Pytanie czy taki gadżet do SF w ogóle istnieje? istnieje. a moze napisz do ktorejs z firm... A jeśli faktycznie takiego elementu do SF w sprzedaży nie ma - jak poradzili sobie z problemem właściciele latarek SF z tego forum? ja mam Armortecha i mialem w komplecie :D Quote Link to post Share on other sites
robal Posted September 22, 2004 Report Share Posted September 22, 2004 do Latarek SF jest masa dodatkow. od filtrow po pojemniki na baterie zestawy do zwiekszenia mocy (przynajmniej tak zrozumial moj slaby angielski;d), wezyki, mocowania do broni, zarowki, baterie specjalne surefire, naprawde masa tego jest czesc sam nie wiem do czego sluzy. na oficjalnej stronie przy kazdej latarce po prawej stronie masz caly slupek z dodatkami:) Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted September 22, 2004 Report Share Posted September 22, 2004 Foka, a od kiedy Armotech to Surefire?? Jeżeli czegoś nie ma w oficjalnej ofercie producenta, to co mi niby da pisanie do nich?? Mógłbyś sobie czasem darować... :wink: Napewno już ktoś z właścicieli latarki Surefire z tego forum miał ten problem, więc "mimo Foki" proszę o info jak sobie poradził (chodził mi po głowie pomysł z samodzielnymi przeróbkami, ale tak jakoś nie uśmiecha mi się to przy latarce za takie pieniądze...). - Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted September 22, 2004 Report Share Posted September 22, 2004 do Latarek SF jest masa dodatkow. od filtrow po pojemniki na baterie zestawy do zwiekszenia mocy (przynajmniej tak zrozumial moj slaby angielski;d), wezyki, mocowania do broni, zarowki, baterie specjalne surefire, naprawde masa tego jest czesc sam nie wiem do czego sluzy. na oficjalnej stronie przy kazdej latarce po prawej stronie masz caly slupek z dodatkami Kurrr... następny Wujek Dobra Rada... I co z tego, że mi opisałeś jak wygląda strona SF?!? Dziękuję bardzo. Znam ją. I w przeciwieństwie do Ciebie wiem do czego służą te dodatki tam pokazane. Ale uwierz. Przeszukałem dokładnie całą oraz oferty kilku innych firm niezależnych, robiących akcesoria do SF (najczęściej są to ładowarki i konwersje na akumulatory zamiast baterii litowych). Dotąd nie udało mi się znaleźć czegoś takiego jak na zdjęciu poniżej, dedykowanego do latarek SF. Teraz się rozjaśniło? Więc jeszcze raz - proszę o odpowiedź tych, którzy wiedzą... - Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts