Nickczemnik Posted July 12, 2004 Report Share Posted July 12, 2004 Pytanie glownie dotych ktorzy zamowili ubrania ze tej wlasnie strony. Czy material "Polish Woodland" jest to ten sam material z ktorego zrobione sa polskie mundury? Jezeli tak to znaczylo by to ze ma te same "wlasciwosci" (np. "trzymanie" wody). Niech wypowie sie ktos kto zamowil cokolwiek z tego materialu? A tak na marginesie to czy mundur z materialu "Pustynna Noc" dobrze by sie prezentowal? Quote Link to post Share on other sites
Sharpek Posted July 12, 2004 Report Share Posted July 12, 2004 Jeśli chodzi Ci o ten materiał: http://www.cacafuego.vel.pl/detale/materia...y/bawelna/4.jpg to odpowiedź brzmi nie :P Quote Link to post Share on other sites
Nickczemnik Posted July 12, 2004 Author Report Share Posted July 12, 2004 Tak chodzi mi o ten material. Zastanawiam sie nad materialem Polish Woodland ( http://www.cacafuego.vel.pl/detale/materia...y/bawelna/4.jpg ) a Pustynna Noc ( http://www.cacafuego.vel.pl/detale/materia...y/bawelna/3.jpg ). Drugi jest ciekawszy ale pierwszy bardziej narodowy :wink: A tak ogolnie to materialy ktore tam proponuja sa dobrej jakosci czy to jakas lipka? Quote Link to post Share on other sites
KARMA_Alex Posted July 12, 2004 Report Share Posted July 12, 2004 ja na swoj kombinezon nie narzekam. Quote Link to post Share on other sites
Nickczemnik Posted July 13, 2004 Author Report Share Posted July 13, 2004 A wzieles standard czy lux? Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted July 13, 2004 Report Share Posted July 13, 2004 wedlug mnie powinniscie sie zastanowic po co wam mundury szyte na zamowienie :| , wedlug mnie to co znajdziecie w przecietnym sklepie (chocby i internetowym) w zupelnosci powinno wystarczyc. jesli uwazacie inaczej to sprobujcie mnie przekonac :P . Quote Link to post Share on other sites
Gorbacz Posted July 13, 2004 Report Share Posted July 13, 2004 wedlug mnie powinniscie sie zastanowic po co wam mundury szyte na zamowienie , wedlug mnie to co znajdziecie w przecietnym sklepie (chocby i internetowym) w zupelnosci powinno wystarczyc. jesli uwazacie inaczej to sprubójcie mnie przekonac . Np. po to żeby nie osiwieć szukając ciuchów w danym wzorze na swój rozmiar. Szczególnie jak jest niestandardowy (i wzór i rozmiar). Ze strojemoro zakupiłem mój flecktarn i nie narzekam. Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted July 14, 2004 Report Share Posted July 14, 2004 sorry, nie moge sie powstrzymac- wobec tego musisz mieć BARDZO dziwne wymiary skoro tak trudno o Twój rozmiar :P Quote Link to post Share on other sites
Gorbacz Posted July 14, 2004 Report Share Posted July 14, 2004 Nie, wystarczy że masz 195 wzrostu i w jednym demobilu mówią że takie rozmiary będą może za miesiąc, w drugim że może za dwa miesiące a w trzecim nie wiedzą w ogóle. 8) Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted July 14, 2004 Report Share Posted July 14, 2004 195 cm? wobec tego zacznij poszukwać mniej egzotycznych mundurów :P . wydaje mi sie, że BDUsa w tym rozmiarze znalazłbyś bez większych problemów... Quote Link to post Share on other sites
Minimal Posted July 14, 2004 Report Share Posted July 14, 2004 195 cm? wobec tego zacznij poszukwać mniej egzotycznych mundurów :P . wydaje mi sie, że BDUsa w tym rozmiarze znalazłbyś bez większych problemów... Taaa, a swistak siedzi... Kontraktowe BDU juz na osobe powyzej 180 cm trudno dostac, tym bardziej jesli jestes szczuply(ja nosze medium-long). Kumpel ma jeszcze wiekszy problem bo on szuka spodni small-long. A takie rzeczy naprawde trudno spotkac. Wiekszosc tego co maja na demobilach to rozmiary na osoby niskie, czyli regular, short, itp. Quote Link to post Share on other sites
Misiek Posted July 14, 2004 Report Share Posted July 14, 2004 195 cm? wobec tego zacznij poszukwać mniej egzotycznych mundurów :P . wydaje mi sie, że BDUsa w tym rozmiarze znalazłbyś bez większych problemów...a jak ktoś nie chce mieć BDU? tylko coś bardziej oryginalnego (w znaczeniu: odmiennego?) soryy chłopie, ale sklepy z demobilem nie zawsze wystarczają Quote Link to post Share on other sites
Johan_JK Posted July 14, 2004 Report Share Posted July 14, 2004 Witam ...wobec tego zacznij poszukwać mniej egzotycznych mundurów ... flecktarn = niemcy to nie egzotyka to europa. A tak serio cała nasza grupa ma flecktarn więc dlaczego Gorbacz miał by miec coś innego. A teraz na temat to co ma Gorbacz jest OK ( wzór i materiał ) flecktarn i egozotyka hi hi hi sory niemogłem sie powstrzymać Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted July 14, 2004 Report Share Posted July 14, 2004 wiesz, myślałem, że chodzi o coś bardziej 'skomplikowanego' niż flecktarn (wywnioskowałem to stąd, że nie zauważyłem problmu z dostaniem dużych 'flecków'), flecktarny to faktycznie niezbyt duża egzotyka. co do dziwnych rozmiarów BDU to ostatnio przewinęły sie przez moje ręce spodnie small- xlong (pozbylem sie ich, nie moj rozmiar) . jesli chodzi o duże rozmiary BDU to http://www.demobil.pl Quote Link to post Share on other sites
Gorbacz Posted July 14, 2004 Report Share Posted July 14, 2004 Taaa, a swistak siedzi... Kontraktowe BDU juz na osobe powyzej 180 cm trudno dostac, tym bardziej jesli jestes szczuply(ja nosze medium-long). Kumpel ma jeszcze wiekszy problem bo on szuka spodni small-long. A takie rzeczy naprawde trudno spotkac. Wiekszosc tego co maja na demobilach to rozmiary na osoby niskie, czyli regular, short, itp. Największy fleck jaki znalazłem to na 188cm. I nie dam sobie głowy uciąć ale chyba największy jaki w ogóle robią to 190cm. Przypomina mi się historia którą opowiedział mi pewien Fin - rzucili im dostawę ruskich kombinezonów dla pancerniaków (koleś jeździł na T-55). Na cały batalion znalazło się 2-3 którzy się zmieścili w te mundury. Reszta musiała iść do krawca. :lol: Quote Link to post Share on other sites
KARMA_Alex Posted July 14, 2004 Report Share Posted July 14, 2004 wedlug mnie powinniscie sie zastanowic po co wam mundury szyte na zamowienie :| , wedlug mnie to co znajdziecie w przecietnym sklepie (chocby i internetowym) w zupelnosci powinno wystarczyc. jesli uwazacie inaczej to sprubójcie mnie przekonac :P . pokaz mi sklep w ktorym znajdziesz mundur kombinezon z : 1. okreslonymi rozmiarami kieszenie ( skosne proste zapinane na rzepy, napy i suwak na udach lydkach itd) 2. potrzebnymi wymiarami usztywnionego kolnierza ze schowkiem na kaptur 3. i cala masa rzeczy ktore nie maja normalne kombinezony a powinny sie znalezc.. 4 i mundury tez... poprostu robisz sobie cos co jest pod ciebie i twoje preferencje ... i czasopisma ps. fota http://www.tokyo-marui.pl/granat//Image_1.jpg Quote Link to post Share on other sites
Wraith Posted July 14, 2004 Report Share Posted July 14, 2004 http://www.tokyo-marui.pl/ Hmmm 8) Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted July 14, 2004 Report Share Posted July 14, 2004 a zresztą co mnie obchodzi jakich ciuchów używacie. Jeśli pasuje wam zamawianie to spoko. nie będzie mi to przeszkadzało dopóki, doputy nie będziecie mnie zmuszać do chodzenia w takim czy innym ciuchu :wink: Quote Link to post Share on other sites
KARMA_Alex Posted July 15, 2004 Report Share Posted July 15, 2004 dresu ogolnowojskowego nie zalozysz ?! cooo?! nie ma strzelania!!!! :] Quote Link to post Share on other sites
Dee Posted July 15, 2004 Report Share Posted July 15, 2004 Kup spodnie w "pierwszym lepszym" sklepie (przy wzroście>195cm), a potem załóż je na siebie, a miejsa starczy jeszcze na 24 "przeciętnie zbudowanych " British'ów. Bez urazy British, ale nie wszyscy są spod sztancy. Mam w zasięgu 100 metrów od miejsca, z którego pisze tego posta dwa niezłe sklepy z demobilem, a jednak zdażyło mi się zamawiać na miarę. Dziwne? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts