Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Ubrania ze strojemoro.prv.pl (pytanie)

Recommended Posts

Pytanie glownie dotych ktorzy zamowili ubrania ze tej wlasnie strony. Czy material "Polish Woodland" jest to ten sam material z ktorego zrobione sa polskie mundury? Jezeli tak to znaczylo by to ze ma te same "wlasciwosci" (np. "trzymanie" wody). Niech wypowie sie ktos kto zamowil cokolwiek z tego materialu?

A tak na marginesie to czy mundur z materialu "Pustynna Noc" dobrze by sie prezentowal?

Tak chodzi mi o ten material. Zastanawiam sie nad materialem Polish Woodland ( http://www.cacafuego.vel.pl/detale/materia...y/bawelna/4.jpg ) a Pustynna Noc ( http://www.cacafuego.vel.pl/detale/materia...y/bawelna/3.jpg ). Drugi jest ciekawszy ale pierwszy bardziej narodowy :wink:

A tak ogolnie to materialy ktore tam proponuja sa dobrej jakosci czy to jakas lipka?

Guest british

wedlug mnie powinniscie sie zastanowic po co wam mundury szyte na zamowienie :| , wedlug mnie to co znajdziecie w przecietnym sklepie (chocby i internetowym) w zupelnosci powinno wystarczyc. jesli uwazacie inaczej to sprobujcie mnie przekonac :P .

wedlug mnie powinniscie sie zastanowic po co wam mundury szyte na zamowienie  , wedlug mnie to co znajdziecie w przecietnym sklepie (chocby i internetowym) w zupelnosci powinno wystarczyc. jesli uwazacie inaczej to sprubójcie mnie przekonac  .

Np. po to żeby nie osiwieć szukając ciuchów w danym wzorze na swój rozmiar. Szczególnie jak jest niestandardowy (i wzór i rozmiar). Ze strojemoro zakupiłem mój flecktarn i nie narzekam.

195 cm? wobec tego zacznij poszukwać mniej egzotycznych mundurów :P . wydaje mi sie, że BDUsa w tym rozmiarze znalazłbyś bez większych problemów...

Taaa, a swistak siedzi... Kontraktowe BDU juz na osobe powyzej 180 cm trudno dostac, tym bardziej jesli jestes szczuply(ja nosze medium-long). Kumpel ma jeszcze wiekszy problem bo on szuka spodni small-long. A takie rzeczy naprawde trudno spotkac. Wiekszosc tego co maja na demobilach to rozmiary na osoby niskie, czyli regular, short, itp.

195 cm? wobec tego zacznij poszukwać mniej egzotycznych mundurów :P . wydaje mi sie, że BDUsa w tym rozmiarze znalazłbyś bez większych problemów...
a jak ktoś nie chce mieć BDU?

tylko coś bardziej oryginalnego (w znaczeniu: odmiennego?)

soryy chłopie, ale sklepy z demobilem nie zawsze wystarczają

Witam

...wobec tego zacznij poszukwać mniej egzotycznych mundurów ...

flecktarn = niemcy to nie egzotyka to europa.

A tak serio cała nasza grupa ma flecktarn więc dlaczego Gorbacz miał by miec coś innego.

A teraz na temat to co ma Gorbacz jest OK ( wzór i materiał )

flecktarn i egozotyka

hi hi hi

sory niemogłem sie powstrzymać

Guest british

wiesz, myślałem, że chodzi o coś bardziej 'skomplikowanego' niż flecktarn (wywnioskowałem to stąd, że nie zauważyłem problmu z dostaniem dużych 'flecków'), flecktarny to faktycznie niezbyt duża egzotyka. co do dziwnych rozmiarów BDU to ostatnio przewinęły sie przez moje ręce spodnie small- xlong (pozbylem sie ich, nie moj rozmiar) . jesli chodzi o duże rozmiary BDU to http://www.demobil.pl

Taaa, a swistak siedzi... Kontraktowe BDU juz na osobe powyzej 180 cm trudno dostac, tym bardziej jesli jestes szczuply(ja nosze medium-long). Kumpel ma jeszcze wiekszy problem bo on szuka spodni small-long. A takie rzeczy naprawde trudno spotkac. Wiekszosc tego co maja na demobilach to rozmiary na osoby niskie, czyli regular, short, itp.

Największy fleck jaki znalazłem to na 188cm. I nie dam sobie głowy uciąć ale chyba największy jaki w ogóle robią to 190cm.

Przypomina mi się historia którą opowiedział mi pewien Fin - rzucili im dostawę ruskich kombinezonów dla pancerniaków (koleś jeździł na T-55). Na cały batalion znalazło się 2-3 którzy się zmieścili w te mundury. Reszta musiała iść do krawca. :lol:

wedlug mnie powinniscie sie zastanowic po co wam mundury szyte na zamowienie :| , wedlug mnie to co znajdziecie w przecietnym sklepie (chocby i internetowym) w zupelnosci powinno wystarczyc. jesli uwazacie inaczej to sprubójcie mnie przekonac :P .

pokaz mi sklep w ktorym znajdziesz mundur kombinezon z :

1. okreslonymi rozmiarami kieszenie ( skosne proste zapinane na rzepy, napy i suwak na udach lydkach itd)

2. potrzebnymi wymiarami usztywnionego kolnierza ze schowkiem na kaptur

3. i cala masa rzeczy ktore nie maja normalne kombinezony a powinny sie znalezc..

4 i mundury tez... poprostu robisz sobie cos co jest pod ciebie i twoje preferencje

... i czasopisma

ps. fota

http://www.tokyo-marui.pl/granat//Image_1.jpg

Guest british

a zresztą co mnie obchodzi jakich ciuchów używacie. Jeśli pasuje wam zamawianie to spoko. nie będzie mi to przeszkadzało dopóki, doputy nie będziecie mnie zmuszać do chodzenia w takim czy innym ciuchu :wink:

Kup spodnie w "pierwszym lepszym" sklepie (przy wzroście>195cm), a potem załóż je na siebie, a miejsa starczy jeszcze na 24 "przeciętnie zbudowanych " British'ów.

Bez urazy British, ale nie wszyscy są spod sztancy. Mam w zasięgu 100 metrów od miejsca, z którego pisze tego posta dwa niezłe sklepy z demobilem, a jednak zdażyło mi się zamawiać na miarę. Dziwne?