DDevilPL Posted October 18, 2009 Report Share Posted October 18, 2009 (edited) Witam! Może opiszę poszczególne fazy problemu: 1. Z początku replika strzelała na odległość 5m kilkoma kulkami naraz, powodem okazała się zmasakrowana dysza (na przebiegu 300 kulek). 2. Po wymianie dyszy i gumki na Guardera przez pewien czas replika strzelała w trybie semi na odległość 5 m, nierzadko kilkoma kulkami naraz. Dysza nie ulegała od tej pory uszkodzeniom. 3. Po wystrzeleniu kolejnych 50 pocisków: kulki w trybie w semi jak i auto zaczęły toczyć się po lufie po skierowaniu jej w dół. Dobrze to widać na poniższym filmie. M4A1 R7 WELL - problem Problem występował zarówno przy zastosowaniu gumki Guardera jak i stockowej. W końcu zostawiłem stockową, ponieważ ta Guardera zniszczyła się przy demontażu. 4. Nagle jakimś cudem replika zaczęła perfekcyjnie działać (najpierw w auto, potem w semi). Kulki strzelały zawsze pojedynczo i na odległość ok. 40 m. 5. Obecnie (po wystrzeleniu następnych 500 kulek): w tybie semi toczą się po lufie (zasięg 1 cm), w trybie auto lecą na odległość 40 m, bardzo często wystrzeliwuje 2 pociski jednocześnie. Na podstawie odłosów wydaje mi się, że silnik pracuje idealnie. Używam kulek 0.25 mm, oszlifowanych. Moje podejrzenia: 1. Zauważyłem, że nie zamontowałem złotego pierścienia przy systemie hop-up (czy to ma jakiś wpływ na działanie repliki?), pierścień zaginął gdzieś pod meblami ;). 2. Otwór w komorze hop-up na dość nieregularny kształt, po prawej stronie jest uwypuklenie, czy polecacie to spiłować tak, aby był bliższy okręgowi? Czy przez to replika wypluwa kilka kulek naraz? Pozdrawiam! . Edited October 18, 2009 by DDevilPL Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 Ta komora w ogóle wygląda jakoś nieciekawie... Ten pierścień jest potrzebny do stabilizowania lufy w komorze, by nie latała. Możesz też gdzieś mieć nieszczelność. Robiłeś test strzykawki?? Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 Jak dla mnie to albo masz coś z gumką HU, albo zgubiłeś dystanser przy wymianie gumki. Ewidentnie widać, że gumka nie trzyma kulek i dlatego po prostu wypadają. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts