Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Zasobnik piechoty górskiej Alpinusa

Recommended Posts

Sam dol to jest na bank wzmacniany. Tak to nie orientuje sie czy jest to podwojne. Ale slyszalem ze mimo ze jest to poliester jest on porzadnej konstrukcji. Przeczytaj o nim na www.ngt.pl na forum tam jest o nim duuuzo. SKoro uzywa go nawet GROM i piechota gorska ( oraz ja :lol: ;)  )to mowi samo za siebie. Ma duuzo mozliwosci mocowania sprzetu. Baardzo duzo i dobry jestpodczepiany do niego plecak patrolowy. Jak cos jeszcze bys chcial o nim wiedziec to na ngt. bo teraz wyjezdzam wiec nie moge Ci wiecej pomow. I oblookaj jeszcze na http://www.sfpl.pl/shop. Tam jest jego opis.

pozdro

Dzieki za info, wlasnie zamierzam sobie go kupic na http://www.sfpl.pl/shop. ,

Parę moich słow toche "na" a trochę "obok" tematu.

Ten plecak byłby w ogóle cacy (dla moich potrzeb), gdyby miał mniejszą pojemność - tak od 60 l do 75 l (bez komina) i gdyby był jednak z cordury. Pojemnośc 100 l do zwykłego lub nawet niezwykłego turystycznego użytku to dla mnie osobiście zbyt dużo. Od wielu lat używam Woodpeckera (czyli pierwowzóru tegoż wojskowego Alpinusa) w jego pierwszej wersji o pojemności 55 l (to w zasadzie model o poj. 65 l tyl, że bez doczepianych kieszeni bocznych) i całkowicie mi to wszędzie wystarcza (choć pewnie gdybym chciał do niego dorzucić np. jakąs długaśną linę to już byłoby kiepsko). Owszem, czasem jest wszystko upchane na ścisk i przy pakowaniu kombinuję, ale to dlatego, że nie rozwijam komina - mam takie widzimisię, bo wolę jak plecak jest najmniejszy, ma bardziej zgrabny wygląd i poręczniej się go nosi. Gdybym jeszcze miał zewnętrzne kieszenie boczne (czyli jak w modelu 65 l) to w ogóle full wypas.

Tak se piszę, ale mimo wszystko sam mam lekką chętke na ten zestaw plecaków, a na obecną chwile to chciałbym dorwać ten mniejszy z nich patrolowy, albo może poczekac na plecak z zestawu MOPT - nowinki polskiego wyposażenia :roll: