Korba Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 Dostałem w prezencie kałacha Cyma CM.028. Giwerę dostałem od kumpla, którego syn strzelał z niej i w niej dłubał, ale wyjechał za granice i nie jest mu potrzebna. Nie do końca sprawna jest zdaje się. Brakuje mu kilku śrubek (szczegół, juz dobrałem własciwe) oraz baterii. Jest podobno sprawny, lecz czasem mu cos nie styka i przestaje strzelac. Z tego co wiem, to giwera jest full stock, koles mało z niej strzelał, ale tez i nie bardzo o nia dbał, nie smarował, nie konserwował, bo nie ma talentów technicznych. Ja poniewaz posiadałem dotychczas tylko SWD A&K (nie jestem graczem ASG, a tylko wielbicielem radzieckiej broni) nie znam sie na AEGach i nie bardzo wiem jak sie za niego zabrac. Boje się, że jak rozbiorę, to mi się wysypia zebatki, spręzynki, a nie chciałbym czegos spieprzyc. A szkoda by było, bo z opisów wynika że to niezły sprzęt jest. Zanim dotrze do mnie bateria, chciałem zapytac: Co w tej replice nalezy zrobic żeby strzelała dobrze i niezawodnie. Co wymienic (mały tuning wchodzi w gre, ale bez przesady) Jakie sa jej słabe i mocne punkty? Czy jest opcja wymiany body na metalowe? Niewiele na forum znalazłem informacji technicznych na temat tego modelu, więc prosze nie krzyczec: Byłoooo!!! Głupiego posta napisałes!!! :wink: Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted October 27, 2009 Report Share Posted October 27, 2009 Co do tego, że przestaje strzelać to jakiś suprajs ze stykami, albo okablowaniem, łatwo to nareperować praktycznie zerowym nakładem pieniążków. Nie ma sensu wróżyć z fusów, więc powiem krótko - najlepiej oddać giwerę na przegląd, regulację, smarowanie, ew. wymianę jakieś pierdółki co by chodziło znów ładnie. Quote Link to post Share on other sites
staniu Posted October 27, 2009 Report Share Posted October 27, 2009 jakbyś się zdecydował na rozbieranie samemu to może Ci się przydać: http://asgpultusk.pl/modyfikacje/rozk-adan...yma-cm.028.html Quote Link to post Share on other sites
Korba Posted October 27, 2009 Author Report Share Posted October 27, 2009 Na pewno sie przyda. Dzieki!! Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted October 27, 2009 Report Share Posted October 27, 2009 http://www.mechbox.com/ak47 wg mnie jeden (jak nie najlepszy) tutorial co do AK wersji TM-kowych:) Jak piszą ludzie wyżej - problem ze stykami pewnie, np są zabrudzone. Jak replika jest na gwarancji to nie grzeb tylko wysyłaj. Jak nie jest.. to zostaje Ci zabawa samemu ;). Body można niby wymieniać, ale jakiekolwiek takie zabawy przerastają koszty repliki. Osobiście odradzam pakowanie w niego jakiejkolwiek kasy. Sam to przerabiałem i sporo osób Ci to powie zwłaszcza jak jest to tzw. 1 seria tych replik (stok 280 fps, aluminiowa lufa, plastik mag, biała komora hu itp.). W najnowszych wystarczy wg mnie wymienić tylko gumkę HU. A na start to zarezerwuj sobie czas i poczytaj główny temat o ak47 cm.028 firmy Cyma - http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=42930 Quote Link to post Share on other sites
Korba Posted October 27, 2009 Author Report Share Posted October 27, 2009 (edited) Po pobieżnych oględzinach to: Lufa chyba alu, mag low cap full metal- blacha stalowa (magnes łapie), 60 czy 70 BB, komora HU czarna, według opisu z netu (z kilku żródeł) w stocku 370-380 fps. Prawie wszystko (oprócz body) metal. Na razie jestem poza domem, giwera stoi w domu, mało w niej grzebałem. W weekend będe miał juz baterię i bardziej sie w nia zagłębię. Edited October 27, 2009 by KorbaSWD Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts