Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

L96a1 [WELL] PROBLEM :(((

Recommended Posts

A wiec tak...

Zrobiłem tuning do warriora l96a1 na 530fps. Ogólnie została wymieniona spręzyna. Na starej zrobiłem juz około 4000 strzałów.

Na nowej tez gdzies kolo 3000.... aż sie stało.

Strzelam - kulka wylatuje ( jest git ) chce naciągnąc, czuje opór, ale jak naciągam juz do samego końca to ( nie ma tego kliknięcia ). Jednym słowem nie naciąga. Jest to najwyraźniej wina spustu. Ale prosiłbym o dokładną podpowiedz... co mogło sie tam zepsuc? I czy warto ryzykowac i rozkrecac replike? ( noob style xd )

Pozdrawiam.

• 2 weeks later...

Koleś to nie wymieniłeś ani tłoka ani zaczepów? Tak to nic nie osiągniesz, rozumiem że włożyłeś do środka sprężynę 170? Dla stockowych układów ona jest za mocna, musisz wszystko wymienić (a na pewno tłok i seary). Można się domyślać, że pękł tłok i blokuje. Napisz do mnie na gg to coś postaramy się zaradzić. Pozdrawiam.

Rozkręć i zobacz... Tam nie ma nic, co mógł byś zepsuć. To nie gb. Poza tym, jak nie rozkręcisz, to się nie dowiesz...

Wiesz nie brałem pod uwagę, że można nie rozkręcić repliki jak się zepsuła:P A swoją drogą, to wydaje mi się że to raczej tłok jak czuje opór przy naciąganiu.

• 1 year later...

witam. mam podobny problem, gdyż : naciągam spręzynę, aż słychać kliknięcie i czuć, ze tłok zahaczył o sear (czyli ok wzystko), ale gdy zdejmuje rękę w rączki cały cylinder wraca z hukiem na miejsce. wydaje mi sie ze ten cały sear nie jest wystarczająco wychylony do góry albo jest juz tak wytarty i nie wytrrzymuje i puszcza tłok. możecie to potwierdzić ? ;D

ziomnet - o jakim Ty filmiku mówisz? ;) Nie jestem do końca pewiem, ale chyba zdiagnozowałem u siebie, co jest powodem problemu. myślałem, że sear, czyli zaczep trzymający tłok po naciągnięciu sprężyny jest wytarty, ale wychodzi na to ze nie. Mój trigger jest strasznie popękany, części plastikowe odkruszają sie na potęge, a tam gdzie są śróbki mocujące spust do reszty, plastiku jest mało co. Próbowałem to jakoś to nadłożyć i faktycznie spust się trzyma, ale nie wystarczająco. To wszystko, to taka prowizorka i gdy sprężyna jest naciągnięta, spust nimimalnie (prawie nie zauważalnie) sie odchyla w dół, a sam koniuszek seara nie jest z stanie utrzymać tłoka ( jak przytrzymałem trigger po naciagnięciu spręzyny, wszystko było ok). Wiec u Ciebie, ziomnet wg mnie albo jest wytarty sear albo rozwalona osłona całego układu spustu. Muszę zainwestować w ZERO TRIGGER i mam nadzieję, że problem zniknie ;)