Razeer Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 Tak jak w temacie. Posiadam MP5 NAVY JG ze sprężyną 120M i batka Firefox 8.4V 2000mAh. Miałem z nią problem na wakacjach który polegał na tym, że broń nagle przestała strzelać. Zachowywała się tak jak by bateria była wyczerpana. Po naciśnięciu spustu słychać było tylko "pykanie" w środku. Sprawdzałem na 6 różnych bateriach i wszędzie to samo. Wtedy wysłałem ją do Krakmana i mi tam naprawili lecz nie miałem głowy do tego by zapytać o przyczynę... Dzisiaj na strzelance przydarzyło mi się dokładnie to samo. Broń strzelała kilkanaście minut i nagle przestałą i znowu słychać tylko "pykanie". Pragnę dodać iż dzisiaj mojemu koledze z grupy który ma tą samą broń też w identyczny sposób się zepsuła, 5 minut po mojej. Czy ktoś się spotkał wcześniej z tym problemem, może ktoś ma jakieś pomysły co to może być, lub ewentualnie jak to naprawić? Dodam iż gwarancja już się skończyła. Czekam na porady Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 Pewnie styki przepalone, albo zaświnione smarem. Quote Link to post Share on other sites
Razeer Posted November 8, 2009 Author Report Share Posted November 8, 2009 Pewnie styki przepalone, albo zaświnione smarem. Jak poznać że styki są przepalone? Czyli w takim razie mam rozbierać korpus? Pytam żebym wiedział czego szukać... Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 Styki są w środku mechanizmu - dżirboksa, myślę, że nie muszę tłumaczyć jak wyglądają takie brudne czy przepalone. Jesli jednak nie będziesz pewny to wygoogluj sobie zdjęcie nowych takich styków do GB V2 i tyle. Quote Link to post Share on other sites
Razeer Posted November 9, 2009 Author Report Share Posted November 9, 2009 Styki są w środku mechanizmu - dżirboksa, myślę, że nie muszę tłumaczyć jak wyglądają takie brudne czy przepalone. Jesli jednak nie będziesz pewny to wygoogluj sobie zdjęcie nowych takich styków do GB V2 i tyle. Czyli mam rozbierać Gearbox? Czy jest tam coś co mogę popsuć, lub czy jest taka możliwość że nie będę tego potrafił złożyć z powrotem? Nigdy gearboksa nie otwierałem, jeśli to skomplikowane będę zmuszony wysłać znowu do Krakmana :/ Quote Link to post Share on other sites
acred Posted November 9, 2009 Report Share Posted November 9, 2009 Ja mialem identycznie co opisales z ta sama bronia tyle ze ja mam to na gwarancji i mi tu juz raz napreawiali i to samo sie zrobilo wiec im to pieprznalem niehc naprawaia juz na 100% albo oddadza pieniadze. I narazie czekam na ich ruch Ps Jak sie pytalem cos ie stało to mowili ze costam w ukladzie spustowym sie popsulo... Quote Link to post Share on other sites
Razeer Posted November 9, 2009 Author Report Share Posted November 9, 2009 To jak Ci to zrobią to zapytaj ich o dokładną przyczynę. Bardzo byś mi tym pomógł. 8) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts