Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

W moim AK 74 (CM.031) mimo że zostały wsadzone firmowe rzeczy w gb i usczelnione wszystko jest jakiś mały zasięg . Na kulkach 0.25 mam 30m zasiegu, czy to wina sprężyny że już zbita czy może za bardzo uszczelniona została uszczelka tłoka.

Modyfikacje jakie były to :

- wstawiony komplet stalowych zębatek Classic Army

- wstawiona metalowa prowadnica sprężyny CA

- wstawiony tłok żółty stockowy CA, z metalową głowicą

- gumka hop-up wymieniona na firmową

-doszczelniona uszczelka tłoka

-łożyska ślizgowe CA

Pozdrawiam.

Doszczelniona uszczelka głowicy tłoka? Jeśli przez jakikolwiek inny sposób niż ewentualne poszerzenie otworów na głowicy tłoka, albo ODPOWIEDNIE dopasowanie uszczelki do cylindra to tegoż wina. Trik polega na tym by jak włożysz tłok z głowicą tłoka do cylindra, to ma śmigać tam luźniutko, zero oporów, często jak uszczelka jest duża - niby szczelność aksamitna, ale co z tego, jak to wychamowywuje ruch tłoka pod koniec cyklu mechanizmu i tracić tam można nawet do 100 efpeesów. Jeśli nie to masz smar na gumce (za dużo smaru w zespole cylindra i zostało wyrzygane na gumę - a tak przez to nie chce kręcić skubana).

Edited by Gogin

No łożyska, prowadnice i zębatki mam od CA więc no raczej nie pójdzie ; ) a myślałem że trzeba jeszcze np. tłok czy cylinder ale skoro wytrzyma to dobrze . a o baterię pytałem bo wiem że zmniejszy się ROF tylko nie wiem jak bardzo ;p

A i to już raczej inne pytanie do kogoś kto ma AK lub wie jak to jest . Chodzi o to że chciałem zamontować kolimator. Mam szyne ris na której z dołu mam zamontowaną rączke taktyczną a na górze nic więc myślałem żeby zamontować na górze kolimator tylko nie wiem czy to dobry wybór i czy będe widzieć co kolwiek bo jednak odległość od oka troche jest . Szyna wygląda tak : http://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesori...a1_p_j-717.html

Edited by darkness24

Masz temat o tej replice, ale co byś nie płakał to powiem, że za 400 zł to średnio warto się w to pchać, chyba, że ktoś nie ma więcej. Za 200-300 zł więcej, masz stalowe wersje kałaszków, w drewnie z reguły. No chyba, że ktoś woli pełny plastik to niech się pcha w tą replikę. Reszta to jak cała rodzina AK, kto miał w ręku choć raz jakiegoś jej przedstawiciela to wie, że orgonomia (a raczej jej brak), czy wygląd, nie podpasuje każdemu. Zresztą co drugi na polu to "marins", także zawsze lepsze to niż emka. Poza wyglądem zewnętrznym są też różnice w podzespołach mechanizmu - tutaj odsyłam do odpowiednich tematów.