frodo_27 Posted November 25, 2009 Report Share Posted November 25, 2009 Witam ma problem zakupiłem sobie wymarzone SWD i po paru naciągnięciach zauważyłem problem strasznie trzeba się z tym siłować po paru strzałach nie daje rady więc pomyślałem, czemu by nie przerobić go na AEG niech się silnik męczy za mnie. Tu się zaczął problem nie mam pojęcia jak to zrobić i ile by mnie to kosztowało. Nie mam szans, że zrobię to samemu bo się po prostu na tym nie znam chyba, ze to prosta sprawa (wątpię). Czy podjął by się ktoś tego zadania i ile by mnie to kosztowało. Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 przerobienie czegoś takiego będzie -trudne -kosztowne (sam dobry gearbox pareset złoty kosztuje) -i moim zdaniem bezsensowne Więc widzę dwa rozwiązania: -może coś tam trze o siebie więc najlepiej rozbierz replikę i ją przesmaruj... Nie wiem jaki smar będzie najlepszy więc nie chcę wprowadzać Cię w błąd(nie wiesz jak rozebrać to weź ze sobą kolegę z aparatem zawsze co dwie głowy to nie jedna a jak porobisz zdjęcia to masz pewność, że się nie pogubisz przy składaniu) -przykoksuj trochę :) Pozdro Quote Link to post Share on other sites
frodo_27 Posted November 26, 2009 Author Report Share Posted November 26, 2009 "rozbierz replikę i ją przesmaruj..." To nie jest taka prosta sprawa bo zaraz na początku natykam na plombę i koniec z rozbierania. Quote Link to post Share on other sites
frodo_27 Posted November 26, 2009 Author Report Share Posted November 26, 2009 (edited) Dubel do usunięcia Edited November 26, 2009 by frodo_27 Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 (edited) Zawsze możesz odesłać ją na gwarancję niech oni się męczą co to w niej siedzi... W sumie jeszcze lepiej moim zdaniem gdybyś wsadził do niej tłok od G&H. Podobno daję dużo lepsze osiągi i myślę, że będzie lepiej chodził. Później do tego jakaś sprężyna i replika "potrafiąca razić na duże odległości" (żeby nie powiedzieć snajperka - tfu!) gotowa :) Ale to tylko taka osobista dygresja i nie musisz się do niej stosować :) Edited November 26, 2009 by Bojeq Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 Przerabiać SWD A&K na AEG to raczej robota dla znudzonych weteranów mających małe airsoftowe złomowisko w domu, bo cena odpowiedniego GB i ilość roboty przy tym w połączeniu z chińskim body jest mniej opłacalne niż kupno SWD RS czy CA. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts