tyson Posted November 27, 2009 Report Share Posted November 27, 2009 Witam, zdecydowałem się na zakup m-ki : http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...b_p_j-1376.html , jest to mój pierwszy AEG i nasuwa mi się pytanie co w tej konkretnej wersji warto by było wymienić już przy zakupie (gumkę, precke) w granicach 200 dodatkowych zl. Repliki mam zamiar używać głównie w budynkach ewent. na krótszych dystansach, a ona ma dosyć dużo fps-ów, czy może w jakis sposób zmniejszyć jej moc ?! Z góry przepraszam jeżeli to nie odpowiedni dział ale w dziale dla "zielonych" nie moge już pisać bo zarejestrowałem się ponad 3 m-ce temu. Pozdrawiam i dziękuje za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Antek6 Posted November 27, 2009 Report Share Posted November 27, 2009 Owszem, jak do CQB to jest o wiele za mocna (ciekawe zresztą po co te tuningi replik dedykowanych do CQB robią, ale mniejsza o to). Najlepszym rozwiązaniem jest wymiana sprężyny na M110 lub nawet M100. Quote Link to post Share on other sites
tyson Posted November 28, 2009 Author Report Share Posted November 28, 2009 Dzięki Antek, tak sobie właśnie myślałem nad tą sprężyną. Mi zależy bardziej na celności i skupieniu,a z tego co wyczytałem słabsza sprężyna to też mniej obciążony mechanizm. A co myślicie o wymianie lufi i gumy, czy może coś jeszcze ??? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted November 28, 2009 Report Share Posted November 28, 2009 Jak ma być na bliskie dystanse to daruj sobie lufę, co najwyżej gumkę (systema/G&G/guarder) możesz wymienić. Wstaw sobie SP100 Guarder'a i 350 efpeesów będzie, w sam raz do CQB. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts