emceusz Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 Od jakiegoś czasu używam i chwalę sobie, jednakże jest małe ale. Górne krawędzie zamka mi się powycierały do gołego metalu od skórzanej kabury. Wiem, że wycierają się tak czy inaczej, prędzej czy później, ale w tym konkretnym przypadku, to było o wiele za szybko. Z tego co pamiętam, to zamek w tej replice jest wykonany z jakiegoś stopu magnezu. Teraz pytanie. Czym to pomalować, żeby farba trzymała dłużej niż fabryczna? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 Zedrzyj cały lakier jaki został (nie wiem, może uda się go zmyć na przykład jakimś rozpuszczalnikiem? Jak nie to papier scierny), przejedź papierem ściernym 800, odtłuść i polakieruj dobrym lakierem do metalu, matowym, czarnym. No, chyba że chcesz np różowy błyszczący, nie wnikam. Pod spód może iść stosowny podkład. Nazw Ci nie podam ale przecież lakierowanie to lakierowanie... Daj kilka warstw stosownie do potrzeb. Na koniec możesz dać bezbarwny mat. Quote Link to post Share on other sites
emceusz Posted December 4, 2009 Author Report Share Posted December 4, 2009 Dzięki. Spróbuję w weekend. Ze zdarciem lakieru nie będzie problemu. Jest taka paciaja, która w zasadzie złuszcza lakier i nie trzeba wtedy katować powierzchni mechanicznie. pozdro Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts