volf13 Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 (edited) Witam! Na forum nic nie znalazłem o strzelbach airsoftowych zasilanych za pomocą shellsów a jest po prostu zainteresowany jak to wszystko wygląda. Jeżeli ktoś z forumowiczów posiada przedmiot np. Maruzen M1100/M870 lub każdą inną strzelbę zasilaną za pomocą shellsów proszę o podzielenie się informacją a w sklepie jest od dłuższego czasu (Spec). Interesuje mnie kwestia zużycia gazu, celności awaryjności oraz najważniejsze- przyjemności płynącej ze strzelania :wink: Edited December 6, 2009 by volf13 Quote Link to post Share on other sites
lemonzawodowiec Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 (edited) Jeśli chodzi o Maruzeny to - o ile je jeszcze produkują i są w sprzedaży - jedynym racjonalnym rozwiązaniem jest kupienie ich z upgradem na redwolfie (wieksza moc i brak zaciec w przypadku m1100). Oprócz maruzenów strzelby na łuski produkuje/produkował tanaka, bodajże 870-tkę; na bazie tych strzelb powstały customy z airsoft surgeon, która to firma produkuje również różego typu amunicję do tych strzelb. O ile się nie mylę to można z nich strzelać także "nabojami" madbulla. Ogólnie jeśli chodzi o remingtona 870 zdecydowanie bardziej realistyczną replikę produkuje tanaka/as, jednak eksploatacja jest znacznie droższa ze względu na konstrukcję (w łuskach są zbiorniki gazu - rozwiązanie jak w granatach airsoftowych). W przypadku maruzena to po prostu plastikowe odlewy w ksztalcie lusek. A remington 1100, lub jakakolwiek samopowtarzalna replika strzelby z wyrzutem lusek - tylko maruzen produkuje tego typu konstrukcje. Suma summarum - i tak zadnej z nich sobie nie kupisz. edit 1. Z madbulli raczej jednak nie postrzelasz 2. Nie "1870", a "870" Edited December 6, 2009 by lemonzawodowiec Quote Link to post Share on other sites
volf13 Posted December 6, 2009 Author Report Share Posted December 6, 2009 Przypadkiem wpisałem 1870 ale nie mogę zmienić. Pytam się, bo byłem zainteresowany tanaką M1897 ale widzę, że nigdzie jej nie ma (oprócz jakiegoś brytyjskiego sklepu gdzie cena jest o 50% większa niż normalnie). Quote Link to post Share on other sites
Basta Posted December 26, 2012 Report Share Posted December 26, 2012 Odgrzeję trochę kotleta :) Posiadam m870 maruzena. Chce je wyposażyć w metalowe body oraz lufę. W polsce znalazłem owe częsci aczkolwiek do wersji sprężynowej czyli CA870 a ja posiadam gazową. Będe bardzo wdzięczny za informacje czy części ze sprężynowej wersji będą pasować do mojej czyt. gazowej Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 Nie będzie pasować, zupełnie inny układ części i zaczepów wewnątrz, Quote Link to post Share on other sites
Basta Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Ok w takim razie trzeba szukać poza granicami , dzięki Ukesu za odpowiedź! Quote Link to post Share on other sites
Volve55 Posted March 7, 2013 Report Share Posted March 7, 2013 pasuje od g&p,tak samo od chińskiego 870 sy lecz wymaga lekkich przeróbek pilnikiem ja własnie tak zamontowałem metalowe body. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts