MŁODY_ŚWIESTA Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Witam. Dawno tu nie zaglądałem trochę się pozmieniało mam nadzieje że dobrze trafiłem z tym tematem. Dostałem od kumpla rozkręcone w mak mp5 SD JG, jako że rozbierałem swoje CA dosyć często stwierdziłem ze to żaden problem GB skręciłem przestrzeliłem wszystko ładnie (więc na pewno to nie będzie stamtąd poza tym jest za duża i jestem przekonany szukając w mojej pamięci ze takiego czegoś tam na pewno nie było) została mi sprężyna podobna do tej która zakłada się na silnik, tylko że mniejsza gdzie ona może być ? Czy nie przypadkiem w mechanizmie zwalniania magazynka ? jeśli tak to jak ja się mocuje ? Niestety nie dostałem magazynka żeby sprawdzić czy mechanizm działa poprawnie ps. na głupie odpowiedzi typu rozkręcałeś i nie pamiętasz odpowiadam: od półtora roku nie miałem AEG-a w ręce jak nie od dwóch <myśli> Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 (edited) Ja Ci napisze mądrą odpowiedź: sprawdź co nie działa jak należy ;-) . Edited December 9, 2009 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
MŁODY_ŚWIESTA Posted December 10, 2009 Author Report Share Posted December 10, 2009 to Mi doradziłeś , jak mam sprawdzić mechanizm zwalniający magazynek skoro go nie mam , może mi ktoś powiedzieć czy w tym mechanizmie występuje jaka kol wiek sprężyna ? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Tak, występuje spręzyna pchająca guzik znajdujący się na boku korpusu. On dopiero powoduje odchylane dźwigni zwaniania maga. Ta spręzyna powinna mieć jakieś 6-7mm średnicy z tego co pamiętam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts