Jurgen_N Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 (edited) Witam Panów To mój pierwszy post, szkoda, że na taki temat. Kupiłem replike i wszystko było w miare w porządku, do czasu kiedy jej nie upusciłem :lol: . Spadła na twarde osłoną muszki. Przenosiłem broń za magazynek, który został mi w reku. Mocowanie jest pod psem. Właściwie to z czasem mozna oczekiwac ze sam zacznie sie wypinac pod swoim ciężarem. Po upadku zauwazyłem duże luzy pomiedzy lufa zewnetrzną a cylindrem dzwigni przeładowania w dwóch płaszczyznach. Poluzowanie wystepuje pomiedzy korpusem a cylindrem. Jednym słowem delikatna zabaweczka za całkiem sporą kasę. Macie jakieś pomysły? Luz pionowy mogłem skorygowac przez dokręcenie/wykręcenie lufy zewnetrznej - wypiera cylinder od korpusu. Luzy poprzeczne to jednak tragedia, zwłaszcza w trakcie użycia przyzadow celowniczych otwartych. Sprawdziłęm jeszce zaczep magazynka. Oryginalny metalowy G&G to szajs. Zaczep jest wyprofilowny na gładko "bez kanta" dlatego się wypina. Plastikowy najtańszy magazynek lepiej trzyma niesz oryginał. cos mi sie zdaje że wdepnąłem w g...no. pozdarwiam MJ Edited December 25, 2009 by Jurgen_N Quote Link to post Share on other sites
Jurgen_N Posted December 25, 2009 Author Report Share Posted December 25, 2009 ok. sprawa się wyjasniła - peknięte mocowanie w korpusie w miejscu jego łacznia z cylindrem. Mocowanie jest na jedną śrubeczke i w dodatku bardzo płytkie i ma cienki profil. drugi raz na pewno nie kupiłbym mp5 firmy G&G pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 1. Magazynek to nie uchwyt transportowy. 2. Repliki ASG to zabawki, wcale nie muszą wytrzymać upadku na twardą powierzchnię. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts